Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Modrić: Kad sam primio Zlatnu loptu, prvo sam se sjetio svog dida Luke

Luka Modrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.11.2019.
u 19:30

Večernji list ekskluzivno donosi najzanimljivije detalje iz dugoočekivane autobiografije 
moja igra najboljega nogometaša svijeta, kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića.

Sajao sam na tom postolju i u rukama držao trofej najboljeg igrača Svjetskog prvenstva. Kad sam bio dijete i kad nisam znao koliko je teško popeti se na vrh, sanjario sam i ja da jednom postanem najbolji na svijetu. I kad se to stvarno dogodilo, kad sam u rukama držao Zlatnu loptu, upravo tog trenutka jedino što sam osjećao bila je tuga. Mogao je to biti najsretniji trenutak moje karijere, ali nije. Izgubili smo finale Svjetskog prvenstva i još vrućem od utakmice, po glavi mi se motala samo misao – gotovo je. Dok sam na travnjaku čekao službenog spikera da me pozove na postolje, pokušavao sam ne gledati prema onom drugom peharu. Nisam uspio. Pogled mi je jednostavno pobjegao prema trofeju svjetskih prvaka za koji smo u Rusiji doista mislili da ga možemo odnijeti kući, u Hrvatsku. Tog sam trenutka u kišom natopljenoj Moskvi proživljavao veliko razočaranje, ono kad izgubiš trofej koji ti je bio tako blizu, a onda ti je, nakon svih borbi i muka, izmakao iz ruku. U djeliću sekunde prošlo mi je kroz glavu kako bi bilo da me sada pozovu i predaju mi taj pehar, da ga sa suigračima podignem u zrak i da iz petnih žila vičemo prema našim navijačima: “Ajmoooooooo, Hrvatska!” Kakva bi to sreća bila...

Prije negoli sam sišao s postolja, sada ipak svjesniji da sam proglašen najboljim igračem Mundijala, kao snažan bljesak prošlo mi je kroz glavu sjećanje na moga didu Luku. Koliko bi on tek bio sretan i ponosan da je mogao doživjeti ostvarenje mojih snova. Imao sam šest godina kada su ga četnici bezobzirno ubili nedaleko od kuće. Tada nisam mogao pojmiti to ubojstvo i gubitak, a ne mogu ni danas. Kratko je bio dio mog života, ali dovoljno dugo da ostavi u meni dubok trag obiteljske ljubavi, privrženosti i odanosti.

Odlomci su ovo iz prvoga poglavlja dugo očekivane autobiografije najboljega svjetskog nogometaša, zvijezde Real Madrida i kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića, pod nazivom “Moja igra”, koju se od sutra može kupiti na svim kioscima po cijeni od 129 kuna. Lukina dirljiva sjećanja na djetinjstvo, svoj nogometni početak i uspon, prvu ljubav, najznačajnije životne odluke, prekretnice i uspjehe, u iznimno lagano, pitko i dinamično štivo oblikovao je novinar Sportskih novosti Robert Matteoni, a predgovore knjizi napisali su legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson i Lukin dječački nogometni uzor Zvonimir Boban.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Većernjeg lista od nedjelje ili u našem e-izdanju.

U novoj broju donosimo i sljedeće teme:

>>U rodnom mjestu predsjednice: Bez obzira na 
sve, ona i dalje ima naš glas

>>Karapandža: Pravi šef kuhinje mora otići na tržnicu i sam birati domaće namirnice

>>Josip Ćelić: Najbogatiji hrvatski policajac posjeduje 12 nekretnina

>>Kako je nastalo posljednje veliko krdo divljih konja u Europi

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
23:07 02.11.2019.

La Rata - neponovljivi igrac i legenda hrvatskog nogometa. Bravo Modricu!

Avatar mos_mislit
mos_mislit
23:15 02.11.2019.

Bravo kapetane. Pored velikog broja hrvatskih istinskih majstor nogometa ti si najveci.

IV
IvoDivo
09:58 03.11.2019.

Luka je velikan u nogometu, a još veći velikan kao čovjek.To orjunaška bagra teško vari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije