Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA NA DAN ŽENA

Modni dizajner iz Španjolske ulio Hrvatici supstanciju u piće i silovao je. Dobio 4 godine zatvora

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.03.2021.
u 09:04

Baeza je poricao krivnju i tvrdio da joj nije ništa stavio u piće. Branio se da je ona njega htjela upoznati, kako je među njima postojao "feeling", odnosno dobar osjećaj, a tvrdio je i kako ga je ona poljubila pa ju je pozvao k sebi

Španjolski modni dizajner Chu Uroz osuđen je u Barceloni na četiri godine zatvora zbog silovanja jedne hrvatske djevojke u nesvjesnom stanju 2017. godine, pokazuje presuda suda u Barceloni objavljena u ponedjeljak. 

– Mlada ženska osoba, u čiju je korist donesena presuda, želi poručiti javnosti, posebno na današnji dan 8. ožujka kad se slavi međunarodni Dan žena, da ne pate same u tišini već prijave nedjela koja su nad njima počinjena – rekla je odvjetnica Ivana Herak iz ureda LBW Advocates sa sjedištem u Barceloni, pišu 24sata. Presuda ima 37 stranica. Sucima su trebale četiri godine da osude poznatog katalonskog modnog dizajnera koji dosad nije bio kažnjavan.

José Uroz Baeza (60), poznat pod umjetničkim imenom Chu Uroz, predsjednik je udruge modnih dizajnera Modafad koja organizira modnu reviju 080 Barcelona Fashion. 

Upoznali su se početkom 2017. godine kada je ona došla fotografirati event koji se održavao u tom gradu. Tijekom revije joj je prišao, upoznao se s njom te htio njen kontakt, rekla je djevojka. Dogovorili su se sastati kako bi razgovarali o poslovnim projektima. Našli su se 5. veljače u gradu, popili piće i ručali, a predvečer sjeli za šank jednog drugog lokala. Djevojka je naručila koktel pa otišla na WC. Kada se vratila za šank otpila je nekoliko gutljaja nakon čega je osjetila slabost te, kako kaže, izgubila pamćenje. Zbog supstancije koju joj je Uroz usuo u piće dok je bila odsutna pala je u stanje polusvijesti, navedeno je u presudi. Od tada se nije sjećala ničega sve do jutra. Djevojka je zadobila fizičke i psihičke ozljede, a zbog pretrpljenog zlostavljanja ustanovljena joj je u bolnici kronična trauma. 

Baeza je poricao krivnju i tvrdio da joj nije ništa stavio u piće. Branio se da je ona njega htjela upoznati, kako je među njima postojao "feeling", odnosno dobar osjećaj, a tvrdio je i kako ga je ona poljubila pa da ju je pozvao k sebi.

Nakon što se idući dan djevojka osvijestila i shvatila da nešto nije u redu, čula se s njim telefonski snimajući preko aplikacije razgovor. Iz njega su suci zaključili kako ju je iskoristio te odbacili njegovu verziju priče kao neistinitu.

– U tom integralnom (telefonskom) razgovoru koji smo preslušali jasno je kako žrtva energično i opetovano traži od optuženog da joj kaže i objasni što joj je učinio – navelo je tročlano sudsko vijeće u presudi. 

Suci su napomenuli kako žrtva nije slobodno pristala na odnos i da je bila u nesvijesti zbog "kemijske supstancije stavljene u piće". Suci su Chu Urozu izrekli zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine. Kada izađe na slobodu, ne smije se pet godina približiti žrtvi na manje od kilometra. Tijekom tog vremena bit će pod policijskim nadzorom. Žrtva će imati pravo na financijsku odštetu. Sve troje sudaca usuglasilo se oko osuđujuće presude i kazne.

Ključne riječi

Komentara 9

JB
Jednonogi.Brabonjak
17:31 09.03.2021.

Ako je onda nije prva kojoj je isti to radio.

K0
Konjina2.0
09:25 09.03.2021.

Hrvatski odvjetnički ured u Barceloni.. s svašta. Gdje nas sve ima. Cura htjela u showbiznis ali joj nije nitko objasnio da mora platiti da bi ušla. Smh

5S
505.scrtom
09:24 09.03.2021.

da nije joj metnuo špansku mušicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije