Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Zekanović:

'Mnogi Vulinovi istomišljenici iz Hrvatske su otišli na traktorima'

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.04.2018.
u 10:19

Izraz peta kolona najbolje opisuje odnos u kojem si jedan dan s onima koji viču "Za dom spremni", a drugi dan se tome čude, rekao je Arsen Bauk

Četiri kolone u Jasenovcu pokazale su kako se podjele u društvu još nisu nadišle, poručio je danas na početku saborskog zasjedanja SDP-ov Arsen Bauk tijekom slobodne rasprave na koju zastupnici imaju pravo na početku radnog dana isključivo prvog dana zasjedanja u tjednu.

Nakon slobodnih rasprava, zastupnici su prešli na prvu točku dnevnog reda, odnosno, kako je to ministar prometa Oleg Butković nazvao, o mini reformi taksi usluga – o Prijedlogu zakona o prijevozu u cestovnom prometu kojim bi se trebala omogućiti liberalizacija autotaksi prijevoza, olakšati dobivanje licence te ukinuti obveza polaganja ispita o poznavanju područja na kojem se prijevoz obavlja.

Bauk se prisjetio proteklog vikenda i više "kolona" u Jasenovcu.

– Mislim da je problem u petoj koloni, a to je ona koja je u Jasenovcu s nama, a u Saboru i Vladi s njima. Izraz peta kolona najbolje opisuje odnos u kojem si jedan dan s onima koji viču "Za dom spremni", a drugi dan se tome čude – komentirao je Bauk.

Hrvoje Zekanović
1/17

Hrastov Hrvoje Zekanović progovorio je pak o odnosima sa Srbijom.

– Savršena PR-ovska kampanja našeg premijera završila je tako da je hrvatska delegacija pobjegla iako se nije znalo je li Šešelj gazio zastavu ili nije. Vulin je više puta omalovažavao našu državu i pljuvao po Domovinskom ratu, ali to nije vidio ni premijer ni predsjednica. Premijeru očito treba pomak u desno i sada sve primjećujemo. Zaboravlja se ulizičko ponašanje prema Srbiji. Plenkoviću je bitno da Srbija uđe u EU, a ne znamo gdje su posmrtni ostaci naših branitelja, nitko se nije ispričao i nismo dobili ni kunu ratne odštete. Ovdje se radi isključivo u PR-u – kaže Zekanović. Smatra da hrvatska politika Srbiji treba reći "dosta", a srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu poručuje da ne zaboravi da su, kako je rekao, mnogi njegovi istomišljenici iz Hrvatske otišli na traktorima.

Komentara 48

Avatar majmunranko
majmunranko
10:46 25.04.2018.

Društvo utemeljeno na tzv. antifašizmu, koja je temelj svake antifašističke politike, jest podijeljeno društvo, kojem su na vrhu "antifašistički pobjednici" po aristokratskom kriteriju nasljednog prava na privilegije i vladanje, a na dnu su "poraženi" i njihovi potomci. To je suština današnjeg pametovanja o antifašizmu na dnevnoj osnovi; zadržavanje moći. Zato svaki dan slušamo kretenarije o tome kako je antifašizam zapisan u Ustavu (iako to nigdje ne piše), o tome kako je Hrvatska utemeljena na antifašizmu (to isto nigdje ne piše), i o tome kako je Europa utemeljena na antifašizmu (a to piše još manje bilo gdje).

AN
angeomihael
10:43 25.04.2018.

Sada postoje moderniji traktori s nartanom crvenom ugaslom zvijezdom za odlazak u slobodu Srbijanskih gora i ravnica.

AL
alf
10:59 25.04.2018.

Koliko ima onih u Hrvatskom Saboru ciji problemi nisu "prevazidjeni". Trazimo od onih koji traze domovnicu da poznaju hrvatski jezik, a u isto vrijeme imamo osobe koje sjede u Saboru i ne poznaju hrvatski jezik. Koliko ima tih trofaznih u Saboru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije