Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinski val

Tragedija u BiH: Muškarac pronađen mrtav, vjeruje se da je žrtva ekstremnih vrućina

bosanska policija
ilustracija
12.08.2019.
u 18:45

Meteorološke službe u BiH izvjestile su kako je su u protekla dva dana i u toj zemlji temperatiure dosegnule ekstremne vrijednosti te su opasne po zdravlje ljudi.

Mlađi muškarac pronađen je u ponedjeljak mrtav u okolici Sarajeva, a sumnja se kako je riječ o prvoj žrtvi toplinskog vala koji je pogodio i Bosnu i Hercegovinu, prenijeli su lokalni mediji.

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) nakon potrage koja je trajala nepuna 24 sata na uzvisini Borije kod Sarajeva pronašli su mrtvo tijelo mlađeg muškarca a obitelj je potvrdila kako je riječ o Senadu Lončaru (35) čiji je nestanak prijavljen u nedjelju.

Portal "Dnevnog avaza" navodi kako postoje indicija da je Lončar žrtva velikih vrućina odnosno da je smrt nastupila usljed dehidratacije organizma.

Preminuli muškarac bio je pastir i na brdima oko Sarajeva čuvao je ovce.

Meteorološke službe u BiH izvjestile su kako je su u protekla dva dana i u toj zemlji temperatiure dosegnule ekstremne vrijednosti te su opasne po zdravlje ljudi.

U Sarajevu je temperatura bila iznad 36 Celzijevih stupnjeva, a rekordi su zabilježeni u Harcegovini s temperaturama zraka iznad 40 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije