Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ NA SUDU

Suđenje za stravičnu nesreću: 'Smatram se apsolutno odgovornim, no ne po svim točkama optužnice'

Nesreća na naplatnoj postaji Sveta Helena
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
08.12.2020.
u 17:00

Mlinarić će obranu iznijeti na kraju postupka, tijekom kojeg će se ispitati vještaci toksikolozi i psihijatri

Smatram se apsolutno odgovornim za počinjeno djelo, no ne po svim točkama optužnice - kazao je Ozren Mlinarić (36) kojem je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su dvije osobe teško, a jedna osobito teško ozlijeđene.

- Sud poznaje samo dva očitovanja. Možete reći da ste krivi ili da niste krivi - kazala je Mlinariću na njegovo očitovanje sutkinja Anamarija Pavičić, koja je potom u zapisnik unijela da se Mlinarić ne osjeća krivim.

Optužen je da je pod utjecajem droge GHB (gama-hidroksibutiratna kiselina, poznatija kao “droga za silovanje”) skrivio nesreću 11. srpnja 2019. Zbog droge je bio omamljen, navodi se u optužnici, te nije smanjio brzinu pa se tog dana u 12.42 BMW-om, vozeći najmanje 125 kilometra na sat, na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni zabio u Škodu Octaviu koja je bila ispred njega. 

U Škodi su bili Daniel Dobrenov Gedeon (39), bivši teniski trener Petre Martić, njegova supruga Ana (39) i sin Dominik (7). Bračni par je u  tom strahovitom sudaru bio teško ozlijeđen, dok je njihov sin zadobio osobito teške ozljede, jer su mu, među ostalim, bile slomljene i noge.

Mlinarić će obranu iznijeti na kraju postupka, tijekom kojeg će se ispitati vještaci toksikolozi i psihijatri. Suđenje se nastavlja u veljači.  

Komentara 16

DA
Darko50
17:09 08.12.2020.

Nije mi jasno što se tu opšće treba suditi,a još mi je nelogičnije što suđenje nije ni započelo.Vjerovatno se ceka da se sakupi novac za korumpirane odvjetnike i suce.To treba osudini na maksimalnu kaznu,zatvoriti i baciti ključ

TR
tratincica68
17:31 08.12.2020.

daj mu 90 godina pa nek se zali iza njih

EH
enigmus-hr
17:22 08.12.2020.

Što tu ima toliko trajati suđenje? Sljedeće ročište je tek u veljači? Dokazi su tu, dobio je šansu iznijeti obranu, sve se to prvi dan obavi i sudac kada prespava drugi dan donese presudu. Zakon o kaznenom postupku treba pod hitno mijenjati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije