Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugrožena vrsta

Tamna strana modernog trenda: Mladunče delfina uginulo dok su turisti s njim snimali selfije

delfin
Foto: screenshot/youtube
1/2
18.02.2016.
u 13:36

U takvim situacijama životinju treba čim prije vratiti u more kako ne bi dehidrirala

Mladunče delfina uginulo je na argentinskoj obali kod rijeke La Plate, okruženo ljudima koji su se 'fotkali' uz životinju, snimajući selfije i videe, piše News Sky. Dok je doplutao do same obale još je bilo živo, no ubrzo je uginuloNakon što su završili sa foto snimanjem, ostavili su ga da trune u pijesku. 

Riječ je o ugroženoj vrsti delfina, a poznati su i kao podvrsta franciscana koja se kreće oko obala triju država – Argentine, Brazila i Urugvaja.

Na svijetu je ostalo još samo oko 30.000 tih delfina.

Franciscana kao i ostale vrste, ne može živjeti dugo izvan mora jer ima debelu masnu kožu zbog koje se brzo zagrijava te nastupa dehidracija nakon čega umire, napominju iz Argentinske fundacije koja brine o divljim vrstama. Oni periodički upozoravaju javnost na ekstremnu ranjivost ove vrste sisavaca, u nadi da će spriječiti njihovo uginuće.

"Važno je čim prije deflina vratiti u more i nahoditi ih prema otvorenome moru. Fundmamentalno je važno da ljudi pomažu spasiti te životinje jer je svaka jedinka važna", stoji u priopćenju.

 

>> Uginuo jedan od posljednja četiri sjeverna bijela nosoroga

Komentara 7

Avatar Boombastic
Boombastic
20:15 18.02.2016.

koji kreeteni

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:11 18.02.2016.

Bolivija nema obalu. Naprosto zato jer Bolivija nema izlaz na more.

KA
kapitalista
20:37 22.02.2016.

do kuda moze ici glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije