Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Mladineo oslobođen za zloporabu 1,2 milijuna kuna

Vinko Mladineo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
17.10.2018.
u 18:49

Teretili su ga da je od travnja 2008. do kraja 2009. sklapao poslove s Fimi medijom iznad tržišne cijene i pritom kršio Zakon o javnoj nabavi

Vinko Mladineo, bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na zagrebačkom Županijskom sudu jučer je nepravomoćno oslobođen optužbi za zloporabu položaja. Riječ je o jednom od krakova afere Fimi media, a Mladinea su teretili da je dogovarajući poslove s tom marketinškom agencijom oštetio Fond za 1,2 milijuna kuna.

Prema optužnici, teretili su ga da je od travnja 2008. do kraja 2009. sklapao poslove s Fimi medijom iznad tržišne cijene i pritom kršio Zakon o javnoj nabavi. Optužnica je u veljači 2018. izmijenjena pa je iz nje izbačena tvrdnja da je nezakonitosti radio znajući da ilegalno izvučen novac završava u HDZ-ovu crnom fondu.

Obrazlažući nepravomoćnu presudu, sudac Tomislav Juriša kazao je da tijekom suđenja nije dokazano kriminalno djelovanje, pa je optuženog Mladinea trebalo osloboditi. Rekao je i da eventualne nepravilnosti izlaze iz okvira kaznenopravne odgovornosti i ulaze u sferu poduzetničke odgovornosti. USKOK je najavio žalbu.

Komentara 13

OB
ObrenM
19:03 17.10.2018.

Iz koje stranke je taj ?

WW
wwwcroxx
19:00 17.10.2018.

Nitko od bogataša koji su krali na sve moguće načine nije kriv ako ima dosta novca da potplati suce u sudovima ili pak ima nekoga tko može na suce utjecati da se donese oslobađajuća presuda. To nije dobro za građane RH kojima je već preko glave kriminal kojeg štite komunistički HDZ i SDP.

BU
Budak
19:05 17.10.2018.

Hrvatsko pravosuđe opet dokazuje stručnost, objektivnost i brzinu. Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije