Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruge za referendum
Povratak na članak

Mladima će biti nemoguće prikupiti 41 godinu punog radnog staža

Marija Ćaćić ističe da žene imaju 20% manje mirovine od muškaraca što pokazuje diskriminaciju žena tijekom cijelog radnog vijeka, a taj bi se jaz povišenjem dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina samo još više produbio

Komentari 8

ST
stefj
21:50 25.04.2019.

Glupost, samo vječni apsolventi neće moći skupiti 41 godinu staža. Interesantno je da se ovim potpisima opet štiti neradnike i privilegirane, opet će radnici stradati (radi većih poreza i davanja)... Najgore što se svakim ovakvim potezom ostanak u Hrvatskoj čini sve manje isplativim. Budućnost ravna nuli...

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:11 26.04.2019.

20% niže mirovine žene imaju zbog čega? kakva je uopće produktivnost žena u hrvatskoj? na kakvim radnim mjestima rade? jel se ovi 'statističari' ikad to zapitali? ili skrivaju dio činjenica da bi nešto svoje dokazali. jer... javna uprava. 250.000 zaposlenih. 90% su žene. kolko taj sektor doprinosi stvaranju nove vrijednosti? nova vrijednost nije napisati građevinsku dozvolu, rješenje o utvrđivanju naknade za postavljanje štanda na trgu, poslati rješenje i uplatnicu za komunalnu naknadu... taj njihov 'posao' se ipak plaća iz poreznih prihoda, a on je ipak u realnom sektoru, koji mora stvoriti novi vrijednost, da bi je javni, čitaj ženski, sektor, dijelio, i trošio na sebe. kako da žena ima istu plaću kad ne radi, ne napravi, isti rad, posao?! dal kopa kanale, dal ruši drveće, zgrade... s kolko godina idu u mirovinu, ono, da čujem.... dal im se porodiljni ubraja u staž? znači.... rade 4-5 godina manje od muških, rezultati, tj. produktivnost, stvaranje nove vrijednosti (to nije pisanje ugovora u kreditu...) im je niža, i sad bi trebale imati barem jednaku visinu mirovine kao muški..? ja uopće ne gledamo muško žensko, gledam isključivo vrijednost robe, posla, koji se odradi. brojke, ne m/ž odnos, me zanima. zašto žene ne bi radile jednako dugo kao i muškarci? zašto tu ne traže hitno izjednačavanje sa 'pravima' muškaraca? zašto država ne uvede obvezu u sva poduzeća da imaju podjednak broj muških i ženskih radnika, a sama nek prva uvede? svako novo zapošljavanje nek smanji razliku.

VL
DU
Deleted user
20:19 25.04.2019.

Glavno da je 41 godina staža,ne mora biti puni....

VL
TO
tovaravot
20:20 25.04.2019.

Uskoro su izbori, maknite uobicajene bandite sa vlasti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.