Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE 30. FESTIVAL MLADIH U MEĐUGORJU

Mladifest otvara Papin generalni vikar Rima

Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
31.07.2019.
u 12:20

Uz brojne kardinale, biskupe i svećenike, u Međugorju se početkom kolovoza očekuju deseci tisuća hodočasnika, a preko live streama na desetak svjetskih  jezika s nama će biti i milijuni gledatelja i slušatelja diljem svijeta.

U Međugorju u četvrtak počinje 30. Festival mladih "Mladifest",  na koji će prvi puta doći i nekoliko kardinala, biskupa i nadbiskupa.

Naime, kako je  rekao apostolski administrator župe Međugorje, mons. Henryk Hoser, odluka Svetog Oca o dopuštenju hodočašća u Međugorje ne znači samo da hodočasnici  mogu dolaziti, nego i da biskupi i kardinali mogu slaviti svetu misu u Međugorju, pa će na otvaranju Mladifesta u četvrtak 1. kolovoza u 19 sati misu slaviti kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar rimske biskupije, a  večernju misu svečanog zatvaranja predslavit će u ponedjeljak 5. kolovoza u 19 sati nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju.

Mons Fisichella će imati i katehezu mladima, a kateheze će još na Mladifestu imati i misu slaviti i bivši generalni ministar franjevačkog reda, a sada  tajnik Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog  života biskup Jose Rodriguez Carballo; nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski  nuncij u Bosni i Hercegovini; mons. Dominique Rey, biskup Touluna u  Francuskoj; kardinal Antonio Canizares Llovera, nadbiskup Valencije; mons. Vlado Košić, sisački biskup; kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit  Vrhbosanski te mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje.

Mladifest završava misom na Križevcu u utorak 6. kolovoza u pet sati ujutro,  a bit će prožet katehezama, svjedočanstvima, procesijama, klanjanjem, meditacijama…

Uz brojne kardinale, biskupe i svećenike, u Međugorju se početkom kolovoza očekuju deseci tisuća hodočasnika, a preko live streama na desetak svjetskih  jezika s nama će biti i milijuni gledatelja i slušatelja diljem svijeta.

Sve će biti snimano sa šest kamera, dva krana i jednim dronom, što i ove godine jamči vrhunsku, još bolju produkciju, a za ovogodišnji Mladifest dolazi i četrdesetak volontera iz Španjolske, najavili su Informativnog centra Mir Međugorje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije