Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac objasnio presudu

Mladića koji je pijan usmrtio djevojku kaznio s 5.000 eura pa se ispričao ocu: To je pakao

Njemačka policija
Foto: Reuters
1/3
24.10.2019.
u 15:51

Mladić je vozio preko parkirališta, udario u stup, i na jednom seoskom putu vozeći brzinom između 60 do 80 kilometara na sat udario u djeovjku koja se pješice vraćala kući, no zbog toga nije završio u zatvoru

Nakon što je mladića koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja djevojka osudio samo na novčanu kazbu, sudac se ispričao ocu stradale djevojke.

– Teško mi vas je pogledati u oči. Otac ste poginule djevojke i shvaćam da ne možete živjeti s ovom odlukom. I sam mogu razumjeti vašu patnju jer sam i sam prije četiri godine gotovo izgubio svoju 17-godišnju kćer. To je pakao – rekao je sudac Okružnog suda u Würzburgu Bernd Krieger ocu poginule Therese, Roladu Stahku (52), piše Fenix Magazin.

Sudac je, naime, na novčanu kaznu od pet tisuća eura osudio 20-godišnjeg Niclasa H. koji je prije dvije i pol godine svojim automobilom usmrtio tada 20-godišnju Theresu.

– Sve što bi mogao reći, ne bi bilo dovoljno – komentirao je otac presudu sa suzama u očima.

Niclas H. kao i trojica suvozača koji su osuđeni zbog nepružanja pomoći prihvatili su kaznu.

Do nesreće je došlo prije dvije godine kada je nakon posjete Weinfestu u Untereisenheimu, Niclas H. je s 2,89 promila alkohola u krvi sjeo u svoj Golf. S njim su u autu bila još trojica prijatelja, Marcus H. (22), Marvin R. (21) i Paul G. (22).

Mladić je vozio preko parkirališta, udario u stup, i na jednom seoskom putu vozeći brzinom između 60 do 80 kilometara na sat udario u Theresu Stahl koja se pješice vraćala kući. Djevojka je odletjela 13 metara dalje, a vozač se nije zaustavio da joj pomogne.

Svi mladići su se na sudu ispričali zbog toga što se dogodilo, a sudac je pojasnio kako nije mogao drugačije presuditi jer je mladić koji je vozio tada imao 18 godina i sudilo mu se po zakonu za maloljetnike.

Komentara 10

CH
chemica
16:29 24.10.2019.

Maloljetan je kad pijan ubije curu, ali zato nije maloljetan kada glasa, položi vozački ili pak ode u Afganistan ili Irak ubijati sirotinju kako bi joj donio "slobodu i demokraciju".

LO
lojtra2
16:36 24.10.2019.

Ovaj članak ima samo jednu svrhu, prilično perverznu. Opravdati nedavnu presudu suda u Rijeci i to na jedan vrlo površni način.

DO
dopizdilomi
17:01 24.10.2019.

U ovom članku puno je nepoznanica. Tako nešto malo osuditi i platiti u Njemačkoj nešto ne štima. Poznanik je u švabiji kupio automobil (preveslali ga kupio kod turčina) i krenuo nazad. Na autoputu mu se nešto dogodilo s motorom i razlilo se ulje po cesti. Za manje od pola sata, bez ikakvog javljanja i prijave dok je on mozgao što bi, stvorila se vučna služba i odvukla automobil iza nje došli dečki peru cestu a onda ga je policija odvezla do prvog mjesta gdje je morao platiti 4000 € usluga i kazni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije