Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzeli mu mobitel
Povratak na članak

Mladić završio iza rešetaka jer je zaboravio kod kuće osobnu iskaznicu

Policajci: "Da vidimo sad hoćeš li nam se i idući put nasmiješiti“

Komentari 71

DU
Deleted user
17:12 04.06.2020.

Kada ih zoveš radi krađe, ne mogu ništa napravit ako je šteta manja od 2500kn, ali ako nemaš osobnu ili nisi potpisalo vozačku, eeeeee onda kazna.. Korisni kao kamen u cipeli.

VL
DU
Deleted user
14:37 04.06.2020.

Milijajci koji nemaju muda uhapsiti kriminalce, hapse djecu.

VL
JO
jorgen
15:45 04.06.2020.

Ma glavni je problem da se po tim istim kvartovima pljačkaju i kradu automobili - nedavno je opljačkano 6 kombija u jednoj noći! A čime se policija bavi? Privođenjem zbog osobne i interpretacije nečijeg smješka? Sramota! 6 milijardi kuna dajemo godišnje MUP-u, ljudi strahuju zbog oštećivanja i krađe automobila - no policajcima su klinci glavna briga! Kukavice!

VL
PA
patosam
15:59 04.06.2020.

Milicajci u Jugoslaviji su radili isto. Ja sam imao 18 godina i iz đačkog doma smo nas trojica otišli na kavu, preko na ZG autobusni kolodvor. U šlapama smo bili i bez osobnih iskaznica, i završili iza rešetaka na području Trnja. Pustili su me oko 1:00 sati u noći. Nisu mi rekli gdje sam, tramvaja nema ja u šlapama a sve iz đepova oduzeli. Mislim da se ljute policajci ako ih tražiš broj značke jer misle da si drzak; otkud ti pravo, mi pitamo.

VL
AT
atlantisind
16:38 04.06.2020.

Murijase otpustiti ,ne mogu zaustavljati i legitimisati nikoga ako nije napravio prekrsaj, a Izivljavaju se na balavurdiji dok im krimosi ispod nosa rade.

VL
DU
Deleted user
15:22 04.06.2020.

Vjerujem da ti policajci sigurno znaju tko se bavi drogom i gdje su je mogli naći...no oni se te ne usude pogledati, a kamoli legitimirati. Onda zbog statistike love klince koji će past s jointom i to će biti upisano u statistiku i uspjeh u borbi s kriminalom...Kako bi rekli naši političari - sve je po zakonu! Nažalost je...samo ja nikad ne bi želio provoditi takav zakon...Za to treba imati želudac i ne imati obraz...

VL
NE
Nenad54321
17:31 04.06.2020.

Toliko kriminala u ovoj državi,korupcije,krađe,dileri se šetaju slobodno ulicama,dobro ih znaju ko su i šta su,umjeto da se time bave,a ovi legitimiraju i hapse djecu po kvartovima na biciklu...nekad je grupa Paraf pjevala ovako"nijedne nema bolje od naše policije"uaaaa

VL
PE
PetiElement
15:33 04.06.2020.

Hm.. jučer na granici skidali novinara.. ovome tata izjavi da ima dugogodišnje iskustvo u novinarskom poslu.... zanimljivo..

VL
ZA
zagabria4
18:51 04.06.2020.

Odgovor baš nije bajan ali staro je pravilo da se sa rogatim ne valja bosti. Kada te zaustavi policija u bilo kojoj državi najmanje što možeš je da budeš pristojan, ako ništa zato jer su jači. U staroj Jugi bii momci dobili pendrekom da su nešto prigovarali. Iako mislim da je pretjerivanje klinca u zatvor zbog osobne, sa druge strane tko zna koliko dilera ima u kvartu, pa i njihove starosti.

VL
EH
enigmus-hr
14:22 04.06.2020.

Ako nije po zakonu neka odgovaraju.

VL
JB
Jednonogi.Brabonjak
14:34 04.06.2020.

Pretjerano ako je ovo istina, ali nešto neštima

VL
NI
Niki11
16:11 04.06.2020.

Mene priveli zbog istog razloga na savskom mostu, ali vozili me u Lucko. Jos ni naplatili kaznu jer sam se vozio kroz stajaliste autobusa biciklom.

VL
DD
don~drejper
21:35 04.06.2020.

Za mali prekršaj žargonski skinu glavu, a za veliki podignu kapu, bravo majstore.. Na klincima vežbaju disciplinu, a kad mafioze škripe gumama pun gas, okrenu glavu od blama panduri, ne mogu im niśta!

VL
LU
lupa
21:10 04.06.2020.

MIslim ljudi, pa zar to nije jadno? Citam cijeli tekst i doslovno se policija ismijava jer je radila svoj posao. Da, policija legitimira ljude, da policija zaustavlja aute bez razloga i provjerava auto, da li ste cuga i sl. I u cemu je problem? Klinac nije imao osobnu i jos trazi broj znacke bez razloga jer eto tatica bi glumio junaka punoljetnoj osobi. Koliko puta svakoga od nas je murija ulovila bez vozacke, bez prometne, bez osobne? Mene jesu i nekada su me upozorili, bome sam i platila kaznu i nikada mi nije palo na pamet ici istjerivati pravdu ako sam kriva i u krivu.

VL
Avatar Svarog
Svarog
20:24 04.06.2020.

Razmaženi i nadmeni sinčić kao prava preslika svojih roditelja koji jer su obrazovani valjda misle da imaju pravo ponižavati sve druge oko sebe pa i kada očigledno nisu u pravu. Preko OIB-a se ne može vizualno utvrditi identitet osobe aa ako si već u nekom prekršaju, onda se ne praviš ni pametan ni važan jer samo zato što si sin novinara, doktora znanosti, lokalnog političara, nisi izuzet od zakona koji jednako vrijede za sve. I umjesto da se pokunji i šuti kada je očigledno pogriješio on se nadmije i stavlja iznad bijedno plaćenih policajaca a sam još u životu nije postigao ništa osim ukoliko je sjena roditelja neko postignuće.

VL
MA
maliplenk
16:17 04.06.2020.

Kako nečiji identitet možeš utvrditi pomoću OIB-a ? Taj podatak je javno dostupan gotovo svakoj šuši. Još jedna stvar u ovoj državi koja nije odrađena kako spada. Jedino ga mogu odvesti u stanicu na utvrđivanje identiteta ili progledati kroz prste. I kome da pošallju kaznu zbog neposjedovanja OI ? Onome na OIB-u ? A što, ako je to od susjeda broj ? Ono što je slijedilo je u stilu rekla-kazala. Voli se policija bahatiti, a vole se i golobrada dječurlija.

VL
IG
igorl
11:03 05.06.2020.

Dakle - decko nema osobnu -> legitimiraju ga -> umjesto da se izvuce na zaboravnost i isprica se - on je bahat -> privedu ga. Cini mi se kao normalna stvar. Mene su nebrojeno puta zaustavili i prepipavali na haubi jer sam se vracao doma u 2 ujutro, a kvart je imao dosta droge. Budes pristojan, znas da ekipa radi svoj posao i nikad nije bilo problema.

VL
KR
Krile103
18:34 04.06.2020.

Hajdmo sad pokazati da i mi konja za trku imamo!Po cijeloj Europi se pocinje protestirati radi policijske brutalnosti.Idemo svi kleknuti i podignuti ruke..Smijesno!Bahatio se i dobio sto je trazio

VL
MA
Mali2000
19:04 04.06.2020.

Strašno. U normalnoj državi policija bez opravdanog razloga nito ne pomišlja zaustaviti čovjeka i tražiti osobnu ispravu, niti to radi. To da je ličio na nekoga nije nikakav razlog. Bio sam u Engleskoj prije dvadesetak godina. Nije postojala osobna iskaznica, niti se prijavljuje boravište, niti u autu moraš imati vozačku. Ne znam kako je danas, tako je bilo onda.

VL
DU
Deleted user
17:01 04.06.2020.

Zamislite kako se osjeća jedan običan mladić koji je tek napunio 18 godina kada u sat vremena završi iza rešetaka........Ja sam sa 18 godina i 4 mjeseca otiso u vojsku i to u padobrance.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.