Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnja u koronavirus

Mladić zaprimljen u bolnicu u Zaboku: Došao nam je s atipičnim simptomima

Zagreb: Priprema odjela za prihvat pacijenata u slučaju dolaska koronavirusa
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
12.02.2020.
u 12:35

Iz Kine, gdje je bio na poslovnom putu, vratio se 1. veljače

Mladić koji se 1. veljače vratio iz Kine zaprimljen je u Opću bolnicu Zabok zbog sumnje u koronavirus. Nalazi se u izolaciji dok ne stignu rezultati testiranja.

"Muškarca (24) zaprimili smo u srijedu, a iz Kine se vratio 1. veljače. Došao nam je s atipičnim simptomima, točnije, radi se o čudnom sekretu. Zasad ne kašlje niti ima temperaturu, ali iz predostrožnosti smo ga stavili u izolaciju u Opću bolnicu Zabok. Procijenili smo da je bolje uzeti briseve i otkloniti sumnju, rekao je dr. Ivan Lipovac iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije za 24sata.

Pacijent se sam javio u bolnicu, a simptome je primijetio prije dva, tri dana. Kako je rekao dr. Lipovac, mladić je u Kini bio na poslovnom putu. Nije bio u Wuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, već u mjestu udaljenom 570 km.

"Pacijent je izoliran i pod nadzorom je liječnika, u slučaju da se pojave drugi simptomi. Brisevi su poslani u Zagreb. Njegovi roditelji će iz predostrožnosti biti u kućnoj izolaciji dok ne dođu rezultati briseva", rekao je dr. Ivan Lipovac.

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
15:03 12.02.2020.

Kaj, jedino pri nama u Zagorju ima zaraženih, a kreteni dovedu autobus kineza i vozaju ih po Plitvicama, Dubrovniku...bez pregleda, izolacije...

PR
predator57
13:57 12.02.2020.

Najte prosim vas, ga treba deti v sabor, tam budu politikanti man uničili virus.

DH
dalibor.hren
13:52 12.02.2020.

Treba ih smjestiti u "Zelenu oazu"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije