Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Tenji

Mladić se fotografirao s kokardom na čelu, na slici i osječki policajac

Foto: Facebook
13.01.2018.
u 17:07

Radi se o 24-godišnjaku, protiv kojeg je podnesen optužni prijedlog te je priveden prekršajnom sudu. Pošto je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik PU osječko-baranjske

Zbog fotografije na kojoj nosi kapu s kokardom na čelu, 24-godišnji N.U. iz osječkog prigradskog naselja Tenja prekršajno je prijavljen zbog kršenja javnog reda i mira. Mladić je, naime, napravio "selfie" na čijoj je pozadini još devet muškaraca, a među njima je i - hrvatski policajac. Riječ je, neslužbeno doznajemo, o D.S., zaposlenom u II. Policijskoj postaji Osijek. On će, pak, zbog sporne fotografije završiti na disciplinskom postupku.

- Oni su, kako smo čuli, na pravoslavni badnjak išli po hrast u Silašku šumu, i tada je nastala ta fotografija. Netko ju je objavio na društvenim mrežama, a iako je u međuvremenu skinuta, proširila se. Ogorčeni smo, pogotovo jer je na fotografiji i policajac. Tenja je teško stradala u ratu, još tražimo nestale – priča nam jedan mještanin.

Policija je, izvijestila je, provela kriminalističko istraživanje "povodom objave fotografije na kojoj jedna muška osoba na kapi nosi neprimjereni simbol".

- Radi se o 24-godišnjaku, protiv kojeg je podnesen optužni prijedlog te je priveden prekršajnom sudu. Pošto je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik PU osječko-baranjske, načelnik će protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti – priopćili su iz te PU.

Mladiću prijeti i 30 dana zatvora. Kako tvrdi njegova obitelj, trenutno je u Njemačkoj, gdje živi i radi.

- Ne znamo ništa o fotografiji. Nije nam dolazila policija – kaže njegov djed. Na upit je li mu unuk bio u šumi kraj Silaša na Badnjak, odgovorio je kako "ima 24 godine pa ga on ne kontrolira kamo ide".

Reagirao je i HDZ-ov župan Ivan Anušić.

- Pod kokardom su nanesena najveća zla hrvatskome narodu, pobijeno je 15.000 ljudi, a najveća su se stradanja zbila upravo u istočnoj Hrvatskoj. Kao što se na koncertima sankcioniraju majice sa znakom "U", što podržavam, očekujem da se sankcionira i nošenje kokarde. Sramota je što je na toj fotografiji hrvatski policajac. Volio bih čuti i kako Milorad Pupovac komentira tu fotografiju i čovjeka koji je hrvatski policajac – rekao je župan Anušić.

Ključne riječi

Komentara 242

Avatar babas
babas
00:06 14.01.2018.

Znaci to je ta ustasizacija Hrvatske o kojoj govore Mesic,Miletic,Pusic i slicni!

BS
@bserver
00:01 14.01.2018.

to nije hrvatski policajac, to je srpski milicajac kojeg mi plaćamo! Netko bi morao dati ostavku a neko uručiti milicajcu, otkaz!

U1
ursus_1212
23:35 13.01.2018.

Izgon iz zemlje..instant.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije