Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORAVLJA SE U BOLNICI

Mladić iz Škotske brutalno pretučen u Splitu: Udarili ga ciglom, bez svijesti ga bacili u more

Pogled na splitsku katedralu i buduću najvišu zgradu u Hrvatskoj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
06.07.2022.
u 20:32

Njegovi shrvani roditelji doletjeli su u Hrvatsku kako bi bili uz njega, a četvorica prijatelja sigurno su se vratila kući

Mladi Škot Lewis Thomson bio je u Splitu s četvoricom svojih prijatelja kada ih je u petak, u ranim jutarnjim satima, na plaži napala grupa od 20-ak muškaraca. On se odvojio od svojih prijatelja dok su pokušavali pobjeći, no ipak je uhvaćen. Tukli su ga, udarali nogama, gazili i udarili ciglom po glavi. Bez svijesti su ga tada bacili u more. 

Lewis je hitno prevezen u bolnicu, a liječnici su ustvrdili da ima razderotinu od jednog centimetra u plućima, dva slomljena rebra i teške ozljede lica, piše škotski portal Daily Record

Trenutno se oporavlja u bolnici, a očekuje se da će se moći vratiti kući za otprilike dva do tri tjedna. Njegovi shrvani roditelji doletjeli su u Hrvatsku kako bi bili uz njega, a četvorica prijatelja sigurno su se vratila kući.

Britanski konzulat uspio je dobiti osiguranje za pokrivanje hitnih medicinskih troškova za Lewisa, a prije četiri dana pokrenuta je i akcija prikupljanja sredstava kako se pomoglo obitelji da plati troškove puta i smještaja. Do sada je prikupljeno 4260 funti, odnosno više od 37.000 kuna. 

- Kada su stigli, svi su divili kako je zemlja lijepa i kako je nadmašila njihova očekivanja. Međutim, to je kratko trajalo - stoji na stranici GoFundMe gdje je opisan cijeli incident o kojem su pisali brojni britanski mediji, primjerice The Mirror i JOE. 

VIDEO Tužan kraj potrage: Tijelo nestale Britanke pronašli u Šibeniku

 

Ključne riječi

Komentara 73

MO
modovisisajteMaraschino
20:37 06.07.2022.

njih 20 na četvoricu... hajdučki dišpet.... a plaću kad ih u pritvor stave

OP
Ocvali pupoljak
21:15 06.07.2022.

ne znam što se događa s Splitom i Spličanima. Nije to normalno.

ST
Startrack
21:14 06.07.2022.

Ima li ikakvo objasnjenje za ovo divljastvo. Ljudi dodju da ostave novce i to im se desi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije