Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulovili ga presretači

Mladić divljao pijan po cesti: Vozio prebrzo, suprotnim trakom pa zaradio masnu kaznu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
05.06.2020.
u 09:30

Policijski službenici su pomoću „presretača“, zatekli mladog, 23 - godišnjeg vozača osobnog automobila kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,52 promila, izvijestila je policija.

Policija je sinoć zaustavila 23-godišnjeg vozača koji je divljajući pijan na državnoj cesti broj između Subotice Podravske i Cvetkovca počinio više teških prometnih prekršaja. Zaradio je novčanu kaznu od 25.600 kuna te zabranu upravljanja automobilom godinu i tri mjeseca.

- Policijski službenici su pomoću „presretača“, zatekli mladog, 23 - godišnjeg vozača osobnog automobila kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,52 promila, i pri tome kršio odredbe o strani kretanja vozila, odnosno svojim vozilom prelazio na suprotni prometni trak - izvijestila je policija.

Osim što je vozio suprotnom trakom, vozio je i neprilagođenom brzinom. Ulicom u kojoj je brzina ograničena na  60 kilometara na sat, kretao se brzinom od čak 173 kilometara na sat (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 155,7 kilometara na sat), dok se na otvorenom dijelu rečene državne ceste između Subotice Podravske i Cvetkovca, gdje je brzina kretanja ograničena na 90 kilometara na sat, kretao brzinom od 187 kilometara na sat (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 168,3 kilometara na sat).  

- Vozač je uhićen i protiv njega je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 25.600 kuna. Vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci - priopćila je policija.

Komentara 1

NL
ne__lupetaj
09:05 08.06.2020.

Eh jos samo da ste mu trajno oduzeli auto , to bi bila lekcija, ovako , ajd Jovo nanovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije