Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAŠENI ŽIVOTI

Pozlilo mu nakon uhićenja, organi donirani

Zapljena u Zaprešiću: Kokain skrivali i preprodavali u vrtiću, 10 osoba uhićeno
Foto: PU zagrebačka
1/7
22.04.2021.
u 13:31

Muškarac je preminuo u bolnici Sveti Duh

M. Š. R. (36), kojem je prije desetak dana pozlilo pri uhićenju u Zaprešiću, preminuo je u KB-u Sveti duh. Mladić u bolnici nije došao k svijesti. Nakon što je utvrđena moždana smrt, majka preminulog u najtežim se trenucima svog života odlučila na plemenit čin i dopustila doniranje organa svoga sina kako bi pomogla sedmero ili osmero bolesnih ljudi, od kojih je nekima time i spašen život.

Inače, transplantiraju se rožnice, srce, pluća, jetra, gušterača i bubrezi. Zakonski, svi smo donori osim ako izričito nismo naglasili svom liječniku i upisali se da to odbijamo, no naše bolnice uvijek pitaju rodbinu želi li donirati organe preminulog.

Riječ je o slučaju koji se odnosio na devet osoba koje se sumnjiče za preprodaju većih količina raznih droga, a među uhićenima i pritvorenima je i ravnatelj jednog zaprešićkog vrtića. Osumnjičenici su drogu preprodavali malo manje od godinu dana. Kada je policija došla pretražiti kuću M. Š. R., on je pokušao pobjeći pa su policajci uporabili prisilu kako bi ga svladali. Nađeno je 32 grama marihuane, 0,2 grama kokaina te uređaj za vakuumiranje.

Sumnjalo se da je progutao drogu, a pozlilo mu je 10 minuta nakon što su ga policajci uhitili. Policajci koji su se tamo zatekli pokušali su ga reanimirati. Njegova je majka nakon događaja optužila policiju za brutalno postupanje. Unutarnja kontrola je, kažu u policiji, istražila slučaj i zaključila da je uporaba sredstava prisile bila opravdana.

Šok u Zaprešiću: Kokain skrivali i preprodavali u vrtiću, 10 osoba uhićeno

Komentara 5

KP
Karlovacko pivo
15:49 22.04.2021.

Te koji se bave preprodajom droge nije za zalit a i njihove organe zakopat sa njima i oni su pokvareni

JT
Jedan_tamo
15:12 22.04.2021.

R.I.P. - Počivao u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije