Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća kod V. Gorice

Stravičan sudar na nadvožnjaku: 'U šoku sam gledao kako se kamion prevrće, udara auto i gura ga 20 metara'

Velika Gorica: U sudaru kamiona i automobila jedna osoba poginula
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/6
23.02.2021.
u 13:28

U nesreći kod Velike Gorice sudjelovalo je jedno teretno vozilo i dva osobna automobila, a poginuo je 60-godišnji vozač iz jednog auta.

Stravičan prizor dočekao je sve one koji su danas cestom DC-30 prilazili Turopoljskom nadvožnjaku kod Velike Gorice, između naselja Buševec i Mraclin. Golemo teretno vozilo bilo je prevrnuto na boku uzduž cijele širine nadvožnjaka dok su uz njega, jedno iza drugoga, bila još dva oštećena vozila. Policija je trakama ogradila prometnice koje su vodile prema nadvožnjaku pa su se neki vozači zbunjeno okretali natrag u smjeru Velike Gorice, odnosno Siska dok su oni, koji su znali, nastavljali put cestom ispod nadvožnjaka koja vodi prema naselju Turopolje.

Teška nesreća dogodila se jutros nešto iza 10 sati te prekinula promet na nadvožnjaku, a kako je izvijestila policija, poginula je jedna muška osoba. U sudaru je sudjelovao jedan kamion te dva osobna automobila. Poginuo je 59-godišnji vozač osobnog automobila marke Opel riječkih registarskih oznaka, dok su sudjelovali još 19-godišnji vozač kamiona te dvije osobe u drugom automobilu marke Toyota sisačkih registarskih oznaka.

 

– Kamion je prilikom uspona na nadvožnjak vozio iza jednog automobila u smjeru Siska. Odjednom je, prilazeći autu koji je vozio 30-ak metara ispred mene, skrenuo u suprotni trak te udario u njega i prevrnuo se na bok. U trenutku udarca zaustavio sam svoje vozilo blizu vrha nadvožnjaka, kako sam naveo 30-ak metara dalje, a kamion je klizeći na boku nastavio prema meni gurati automobil kojeg je udario – ispričao nam je sudionik nesreće, inače 55-godišnjak, te dodao:

– Kamion je gurao vozilo prema mojem automobilu dobrih 20 metara, na jednom dijelu oštetivši zaštitnu ogradu, te se zaustavio udarivši u moje vozilo.

Sudionik nesreće još je dodao kako je nakon toga izašao iz auta i pokušao pomoći 60-godišnjem vozaču, no nije mu bilo spasa.

– On je, prije nego što je kamion naletio na njega, vozio prema pravilima. Pratio sam vozeći iza njega. Čak sam ga u jednom trenutku mislio preteći, a da jesam, meni bi se dogodilo ono što se dogodilo tome nesretnom čovjeku – kazao je 55-godišnji muškarac te dodao kako on ne osjeća nikakve bolove, međutim njegova supruga (53), koja je bila s njim u automobilu, požalila se na bolove u leđima.

 

Neslužbeno doznajemo kako je vozač kamiona 19-godišnjak, dok je kamion u vlasništvu sisačkog poduzeća Mlin i pekare za koju je navodno nedavno počeo voziti. Mladi vozač je nakon nesreće, prema našim saznanjima, bio u šoku te je policajcima tvrdio da je zaspao za volanom. 

Doznajemo i kako su vatrogasci morali rezati vrata s vozila u kojem je bio poginuli vozač kako bi ga mogli izvući iz auta.

Na navedenom nadvožnjaku promet nije bio uspostavljen niti u trenutku kada su nešto prije 13 sati na mjesto nesreće stigla dva vozila vučne službe. Nekoliko minuta nakon toga stiglo je i vozilo mrtvozornika. Više detalja o nesreći bit će poznato nakon svršetka policijskog očevida.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije