Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koji srećković

Mladi vozač mopeda može častiti jer ide u zatvor na 30 dana

zatvor
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
17.08.2019.
u 09:31

Renato (22) vozio je pod utjecajem alkohola od čak 3,33 promila, i to u vrijeme kad mu je vozačka dozvola već bila oduzeta zbog - alkohola

Mlađahni vozač mopeda vjerojatno je danas zahvalan sreći i prekršajnom sucu koji ga je osudio na 30 dana bezuvjetnog zatvora.

Da, dobro ste pročitali. Renato (22) iz okolice Pitomače morat će čak 30 dana u zatvor zbog prometnih nepodopština, a svejedno ima razloga častiti. Prekršaje je, naime, počinio u svibnju ove godine, dakle prije stupanja na snagu pooštrenog zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Da su ga na njegovom skuteru marke Aprilia policajci u takvu stanju ulovili početkom kolovoza, od sankcija koje bi mu izrekao sud u Virovitici teško da bi se ikad oporavio.

Renata su, naime, policajci u svibnju oko 15.45 sati zaustavili na cesti u Otrovancu i ostali šokirani onim što su vidjeli. Mladić je vozio moped pod utjecajem alkohola od čak 3,33 promila!

Provjerom u MUP-ovoj evidenciji ustanovljeno je kako mu je vozačka zbog alkohola u siječnju ove godine već oduzeta na šest mjeseci. Osim toga, kod sebe nije imao baš nikakve dokumente.

Kako baš nije bio suvisao za komunikaciju, identificirali su ga po mopedu kojeg je tog časa vozio. Odveden je odmah u hitnu kako bi mu se izvadila krv i pomoglo u triježnjenju, a potom je uhićen i zadržan u policijskom pritvoru.

Za vožnju bez vozačke i u pijanom stanju dobio je po 15 dana zatvora, a za to što kod sebe nije imao nikakvih identifikacijskih dokumenata mora platiti 200 kuna kazne.

Na koncu, vozačka dozvola za sve kategorije oduzeta mu je na još devet mjeseci.

Da je s takvim prekršajima ulovljen ovaj mjesec, vjerojatno bismo svjedočili novom rekordu i kazni koja – s obzirom da je kao recidivist bez vozačke napuhao 3,33 promila – teško da bi bila manja od 30.000 kuna.

Komentara 24

TH
than
12:18 17.08.2019.

A živote. U 15:45 već nalio na 3.33 promila. Njemu treba liječenje, a ne zatvor.

Avatar Semper5
Semper5
10:28 17.08.2019.

"Kako baš nije bio suvisao za komunikaciju, identificirali su ga po mopedu kojeg je tog časa vozio." - tog časa? Je li doista toliko teško pisati hrvatskim jezikom? A ne , časovi, pasulj, boranija, merdevine i slično.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
11:30 17.08.2019.

Taj nije svjesan koliko je sretan, s tom koncetracijom alkohola, nisi ni za pješačenje, a kamo li za upravljanje mopedom, motociklom ili automobilom! Stvarno je istina da Bog čuva budale i pijance. Ima sreće da će ležati u zatvoru, a ne u grobnici ili nepokretan u krevetu, jer ovako kad odleži ovu kaznu, može nastaviti po starom, sve dok i Bog od njeg ne digne ruku, ali šteta je što će onda osim sebe unesrećiti još i nekog ni krivog ni dužnog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije