Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJETNIČKA LEKCIJA

VIDEO Mladi u BiH poslali poruku govoru mržnje i nacionalizmu

Mladi umjetnici u BiH
Foto: klix.ba
22.05.2019.
u 17:03

Ovom akcijom žele potaknuti razumijevanje i dijalog među različitim etničkim skupinama unutar Bosne i Hercegovine

Projekt USAID-a "Budi inspiracija" potaknuo je mlađu populaciju grada Zenice da jednu zgradu u blizini nogometnog stadiona Bilino Polje uljepšaju bojama i crtežima kojima su pobrisali nacionalističke poruke i poruke mržnje, prenosi klix.ba.

Pet sati je bilo potrebno da nekoliko desetaka mladih završe murale.

- U Bosni i Hercegovini postoji mnogo javnih prostora na kojim se mogu vidjeti grafiti s nacionalističkim sadržajima ili eksponati koji sadrže govor mržnje. U toku 'Paint Back' aktivnosti, odnosno prefarbavanja javnih površina, projekt 'Budi inspiracija' će organiziriati kreativnu radionicu za učenike srednjih škola iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Maglaja, Travnika i Cazina i praktično ih obučiti da neprikladne grafite transformiraju u umjetnička djela - rekli su mladi u Zenici.

Projekt "Animiranje mladih za pomirenje - Budi inspiracija" želi potaknuti veće razumijevanje kod mladih o različitosti sukoba u Bosni i Hercegovini čime se želi potaknuti suradnja mladih koji dolaze iz drugog naroda. Time se žele boriti protiv etno-nacionalističke retorike.

Maturanti se smjestili na Bundeku gdje će proslava potrajati čitav dan

Komentara 2

KO
komar64
20:42 22.05.2019.

To financiraju oni koji i siju mržnju.

BA
barbaizamerike
17:39 22.05.2019.

Sacekajte par dana da vidite kako ce im uzvratiti i sta ce pisati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije