Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dani vjenčanja

Mladi se ne boje braka, ali trend su skromnije svadbe

'06.01.2013., Djurdjevac - Sajam vjencanja u ugostitljeskom objektu Klas, na kojem su fotografi, kozmeticari, trgovine vjencanicama, zlatari i glazbenicima pokazali buducim bracnim parovima kako moze
'Marijan Susenj/PIXSELL'
08.01.2013.
u 08:30

Vlasnica salona vjenčanica iz Đurđevca ističe kako sve manje mladenki unajmljuje skupe vjenčanice i okreće se večernjim haljinama

Kriza i štednja. Riječi su to koje su se mogle čuti gotovo na svakom koraku za otvorenih Dana vjenčanja, održanih prošlog vikenda u koprivničkom restoranu Zrinski. Unatoč tome, više desetaka okupljenih podravskih parova, budućih mladenaca, budno je pratilo sve što se najnovije nudi u svijetu vjenčanja. Uživali su tako u revijama vjenčanica i večernjih haljina, svadbenim frizurama, ponudi nakita, dekoracijama sale i stolova... Kako bi im olakšali pripreme i možda dali pokoju novu ideju za svadbeni stol, organizatori su parovima na kušanje dali i široku paletu ukusnih jela, kolača i torti.

Važno je znati plesati

Goran Kupec i Lara Jug vjenčat će se za manje od mjesec dana. Priznaju kako su na Dane vjenčanja došli samo kako bi se još malo uživjeli u cijelu priču. Otkrili su da organiziraju svadbu za više od 100 ljudi, a planiraju potrošiti oko 60.000 kuna. Lara će vjenčanicu unajmiti za 4000 kuna, a toliko će ih, kažu, stajati i prstenje.

– Išli smo za tim da svega ima, a da nas ne dođe previše – kazao je ovaj koprivnički par.

Iako će svoju ljubav brakom okruniti tek u svibnju, Danijel Habijan i Mateja Lončar za svoje vjenčanje i feštu, koju za 200-tinjak ljudi organiziraju u Ludbregu, manje-više sve su dogovorili. Ipak, na Danima vjenčanja i oni su pronašli nešto za sebe.

– Moramo još usavršiti plesne korake pa smo se raspitivali za tečaj u plesnom centru Ritam – kazala je Mateja, kazavši da će i ona iznajmiti vjenčanicu, za oko 6000 kuna, a da će ih cijela proslava stajati oko 100.000 kuna.

Kriza smanjuje cijene

Vlasnica salona vjenčanica iz Đurđevca Ksenija Jagarinec kazala je da se osjeti pad potražnje za skupim vjenčanicama i da mladenke sve više uzimaju svečane haljine pa je i ona morala smanjiti cijene. Kod nje se mogu unajmiti vjenčanice i za dvije do tri tisuće kuna.

Mlada modna dizajnerica iz Varaždina Ivana Kuzminski šije vjenčanice i haljine po mjeri i kaže da joj posao sve bolje ide jer pazi na cijene.

– Večernje haljine možete dobiti već za 500 do 1000 kuna, a vjenčanice od 1000 do 3000 kuna. Djevojke uglavnom nisu prezahtjevne jer one koje traže šivanje znaju točno što žele. One koje to ne znaju, traže vjenčanice po salonima – kazala je dizajnerica.

Iako kaže da nema pravila jer uvijek ima parova koji su većih financijskih mogućnosti, i Vladimir Gregurec iz koprivničke Svadbene bajke priznao je da sve više parova radi skromnije svadbe.

Ključne riječi

Komentara 2

SU
suncobran
10:20 08.01.2013.

još manji trend če biti dok vam netko nešto nameče i morate platiti od 40-55 eura po stolici što nikako ne zaslužuje takove cijene takove usluge nebi smjele biti veče od 29 eura po osobi ali što vi morate platiti i prazni stolac to je poslednja pljačka gdje se još može izvršiti i nije to sve napišite tko je dobio račun sa iskazanim PDV-om na tu svotu --dakle svaki taj ugostitelj za onih 8 sati odnese jedan pozamašan automobil

PA
pancake
13:29 08.01.2013.

kolike svote se daju za jedno slavlje a kvota razvoda nikad veća. a i ti ugostitelji... umjesto da smanje cijene za jedno toliko slavlje, oni ih još i podignu. npr. znam jedan restoran koji je jako poznat po janjetini. međutim, janjetina nije uvrštena u svečani meni, već se dodatno plaća (i to masno, naravno)! pa da su ju uvrstili, promet bi im sigurno znatno porastao. nije ni čudo što propadamo kad su nam svi mogući čelnici ovako "sposobni". čast iznimkama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije