Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO!

Mladi robotičari izborili nastup na Svjetskom i Europskom prvenstvu u robotici

Foto: Danijel Prerad
1/3
16.12.2019.
u 10:58

To su izborili proteklog vikenda na RoboCupu Junior Zagreb Openu gdje su ekipe Centra tehničke kulture Zajednice tehničke kulture Grada Siska osvojile 1., 2. i 3. mjesto!

Mladi sisački robotičari su se plasirali na europsko i svjetsko prvenstvo u robotici koje će u Francuskoj i Portugalu biti održano iduće godine. To su izborili proteklog vikenda na RoboCupu Junior Zagreb Openu gdje su ekipe Centra tehničke kulture Zajednice tehničke kulture Grada Siska osvojile 1., 2. i 3. mjesto!

U kategoriji On Stage Advanced učenice Sara i Ema Tatić, Sara Terman i Gabrijela Jozić su osvojile prvo mjesto i osvojile plasman na svjetsko natjecanje RoboCup Junior Bordeaux 2020. koje će se održati od 23. do 29. lipnja 2020. u Francuskoj.

Učenici Mateo Šebalj, Dino Kurbegović i Arbenita Muhadri osvojili su drugo mjesto i osvojili plasman na European RoboCup Junior Guimarães 2020. koje će se održati od 21. Do 24. svibnja 2020. u Portugalu.

Učenici Borna Jug i Lovro Hadžić osvojili treće mjesto u kategoriji RescueSimulation.

„Na natjecanje smo vodili devet osnovnoškolaca i srednjoškolaca, učenika  Osnovne škole „Braća Bobetko“ Sisak, Gimnazije Sisak i Tehničke škole Sisak te je svih devet osvojilo medalje. Ovo je odličan uspjeh za nas, najveći uspjeh Centra na natjecanjima ikada.“ – kazali su mentori Dorian Tepić i Nevio Marjanović.

RoboCup Junior Zagreb Open je najveće robotičko natjecanje u Hrvatskoj, organizira ga Hrvatski robotički savez te je ove godine okupilo više od 67 ekipa, 200 učenika i 50 mentora. Ekipa Osnovne škole Braća Bobetko i ove je godine sudjelovala na Svjetskom juniorskom robotičkom prvenstvu u australskom Sydneyu.

Komentara 2

TI
Tirano
12:47 16.12.2019.

I sad će nam za par dana ispijati mozak ovi generali? Svi znate ili ste čuli za "dronove"!? Zar je teško s ovakvim mladim ljudima, staviti kameru na raketu i napraviti "Patriot rakete", s kojima upravljaš ko i sa dronovima?! Imamo mlade ljude, sve mogu napraviti, a mi ćemo bacati novce na prastare avione!? RH treba raketne štitove a ne avione!!!

Avatar nekakav
nekakav
11:22 16.12.2019.

super, sad će naši dobiti novca da iz kine kupe još materijala, imat ćemo najbolje robotičare na svijetu! baš je super alibabom naručiti kit i slagati... sve gotovo! da nije božić pred vratima, i vrijeme darivanja, skoro da bi prošlo... čast uspjehu. kakvi su tek oni koji nisu ništ napravili?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije