Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja

Mladi plesači Ana Silaj i Alen Mikić najbolji su u našoj županiji

asfasf
Nikola Čutuk/Pixsell
09.02.2011.
u 16:15

Najuspješnija momčad je Rukometni klub Siscia, a ženska ekipa Streljački klub Magnum

Ana Silaj proglašena je najuspješnijom sportašicom, a Alen Mikić najuspješnijim sportašem Sisačko-moslavačke županije u 2010. godini na svečanosti koju je u Sisku organizirala županijska Zajednica športskih udruga i saveza. Riječ je o plesnom paru iz Športskog akrobatskog rock & roll kluba MegaRock iz Petrinje, reprezentativcima Hrvatske u kategoriji mlađih juniora.

Godina za pamćenje

Ana i Alen 2010. godinu su završili na prvom mjestu hrvatske i svjetske rang liste. Državni su prvaci, pobjednici svih domaćih natjecanja, ukupni pobjednici Kupa Hrvatske i ukupni pobjednici Svjetskog kupa, europski i svjetski prvaci.

– Ova nagrada bit će mi daljnji poticaj da napredujem. Treniramo zajedno već četiri godine i odlično se slažemo. Treniramo četiri do pet puta tjedno po sat i pol, dva – rekla je Ana Silaj. Slično razmišlja i njen plesni partner.

– Već dugo zajedno plešemo i dobro nam ide. Mislim da će nam ova nagrada biti veliki poticaj da ovako nastavimo raditi i dalje, ali i da budemo još bolji – rekao je Alen Mikić. Najuspješnijom momčadi proglašen je Rukometni klub Siscia iz Siska koji je u sezoni 2009./2010. osvojio treće mjesto Prve lige, što je bio najbolji plasman kluba ikada. Najuspješnija ženska sportska ekipa je Streljački klub Magnum iz Kutine. Juniorska ekipa plasirala se u seniorski finale Kupa Hrvatske i osvojila četvrto mjesto, a četvrto mjesto osvojile su i na Juniorskom prvenstvu Hrvatske. Vladimiru Sekuliću, treneru hrvatske hrvačke reprezentacije, dodijeljena je nagrada za najuspješnijeg trenera. Pod njegovim vodstvom članovi hrvačke reprezentacije postigli su neke od najvećih uspjeha od osamostaljenja Hrvatske. Dodijeljene su i nagrade u kategorijama školskog i vrtićkog sporta. Školsko sportsko društvo Gimnazijalac Gimnazije Sisak najuspješnije je od 13 društava u kategoriji srednjih škola. Djevojke i mladići iz ŠŠD Gimnazijalac odnijeli su još dvije nagrade: za pobjednice i pobjednike županijske Odbojkaške lige srednjih škola, koja se održava već 13 godina. U kategoriji osnovnih škola, u kojoj se natjecalo 35 društava, nagradu je dobilo ŠŠD Ribari iz OŠ Braće Ribar iz Siska. Mali olimpijci Dječjeg vrtića Kutina bili su najuspješniji u skupljanju bodova na 9. olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Sportske nade

Nagrade su dodijeljene i onima od kojih se veliki rezultati još očekuju. Za sportske nade izabrane su Elena Pazman, Lana Sučec, Tereza Dejanović, Tena Desić i Doris Vlajsović. Među mladićima izabrani su Borna Borčilo, Domagoj Pleše, Jurica Lacković, Marko Filipović i Dino Hrenar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije