Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi gosti

Mladi Nijemci tulumare u Istri zbog "sunca, zabave i – seksa"

ZRĆE (1)
Foto: željko Mršić/PIXSELL
1/3
09.06.2011.
u 11:00

Njemački Bild na putovanje u Rovinj poslao je i svog novinara koji hvali organizatore i domaćine u Istri

Alkoholni ispadi, raskalašeno i rizično seksualno ponašanje studenata i maturanata, prije svega iz Njemačke, stiglo je i na hrvatsku obalu. Vrijeme je za "spring break". Tulum po uzoru na američke zabave na meksičkoj obali. Za glazbu se brinu poznati DJ-evi kao što je David Guetta, ali i zabavljači bez većeg kulturnog značaja, najčešće "uvezeni" iz Njemačke. "Što ja tu zapravo želim? Budimo iskreni, vidjeti kako studenti luduju, a i sudjelovati", napisao je reporter njemačkog Bilda koji je tri sezone provodio tulumareći na hrvatskoj obali.

Ove godine, austrijski su organizatori putovanja odabrali Rovinj. Za malo više od 2000 kuna jamče jedan od najboljih provoda na Jadranu. Tri dana, od 2. do 5. lipnja, hotel nadomak Rovinju bio je rezerviran isključivo za punoljetne osobe (bez djece!) koje još nisu ušle u četvrto desetljeće života.

Zabava, opisao je reporter, počinje već na ulasku u autobus u Münchenu. Deset sati putovanja kratilo se pjesmom i pićem.

Prvo putovanje u Lijepu Našu, u Umag, novinar opisuje kao razočaranje, bilo je hladno i padala je kiša, a nisu mu se svidjeli ni hoteli. Ipak, godinu dana poslije vratio se na poluotok, u Rovinj. Ovaj put našao je pomirljiviji ton s, kako piše, Balkancima. Rovinj je bio pun pogodak. Deset tisuća ljudi na partyju Davida Guette. Nema zamjerki. Ljude, za razliku od onih 2009., opisuje kao pristojne, pristupačne i pitome. I ove je godine pohvalio organizatore i domaćine.

– Svi su pijani, ali su mirni, sretni, zabavni, razgovorljivi. Hrvati, Nijemci, Austrijanci, Talijani slave zajedno – dojmovi su njemačkoga novinara.

Za turističke radnike u Bildovoj priči nema ničeg iznenađujućeg, neobičnog ili neprimjerenog.

– Jednostavno, turizam se otvara prema novim tržišnim dijelovima, prema gostima koji će se sutra vratiti kao sudionici poslovnih kongresa, kao turisti posebnih interesa ili na obiteljski odmor. Rovinj je ove godine drugi put bio domaćin "spring breaku". Lani smo imali 5000, a ove godine 8000 mladih od 18 do 30 godina iz Austrije i Njemačke, a u rujnu dolaze ponovno. Prošle smo se godine, istina, pribojavali kako će proći događaj s tako mnogo mladih na jednome mjestu. Ali ni tada ni ove godine nije bilo izgreda niti su se drugi gosti žalili. Njihove su zabave zatvorene, u naseljima u kojima su oni zapravo jedini gosti, a pritom su gradu za svog boravaka dali živost i mladenački ugođaj. Ni to nije nebitno, jer nam u pravilu dolaze turisti u dobi između 35 i 50 godina. A domaćini, razumljivo, žele širiti dobne granice, više gostiju i dulju sezonu. Pritom, "spring breakovi" održavaju se izvan sezone, a sudionici su se pokazali i dobrim potrošačima – kaže Odete Sapač, direktorica TZ-a Rovinja.

Komentara 40

Avatar commentator
commentator
11:19 09.06.2011.

A šta to \"slave?\"

Avatar commentator
commentator
11:20 09.06.2011.

Možda \"slave\" - ropstvo - putenim užicima?

OB
-obrisani-
13:40 09.06.2011.

pa naravno da su svabice dosle radi seksa, nego sta, sad su nasi galebovi morali skakak ko pijetlovi sa jedne na drugo-nek aneka nek nam balkanci istocno od nas zamjere ha ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije