Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacio radikalizam

Mladi muslimani, nemojte da vas zavedu lažnim obećanjima

Walters je uhićen nakon ubojstva Thea Van Gogha
REUTERS/PIXSELL
16.10.2010.
u 15:50

Nizozemac Jason Walters, osuđeni terorist, iz zatvora je poslao pismo u kojemu tvrdi da se odrekao radikalnog islama

Nizozemski terorist Jason Walters, koji služi kaznu od 15 godina zatvora zbog ranjavanja četiriju policajca ručnom bombom, tvrdi da se odrekao islamskog radikalizma, javlja agencija AP. U otvorenom pismu objavljenom u novinama De Volkskrant, Walters opisuje svoje bivše ideje kao "moralno bankrotirane" i upozorava mlade muslimane da da ih "ne zavedu lažna obećanja i ideje".

Walters (25) je uhićen nekoliko dana nakon ubojstva filmaša Thea van Gogha 2. studenoga 2004. Nizozemski sudovi još razmatraju je li Walters s osmoricom istomišljenika osnovao terorističku grupu "Hofstad", čiji navodni vođa Mohammed Bouyeri služi kaznu doživotne robije zbog ubojstva Van Gogha.

Jason Walters je rođen u braku Nizozemke i Amerikanca. Prešao je na islam i radikalizirao se, te je bio otputovao u Pakistan radi obuke za terorizam.

Ključne riječi

Komentara 934

OB
-obrisani-
02:01 17.10.2010.

hohoho postaje uzbudljivo nermoras primjedbino ime objavljivat ali sve nas intereira kako se iznobed zove mislim tek radi boljeg razumijevanja bi bilo dobro da to objavis

OB
-obrisani-
23:11 16.10.2010.

zbunio sam iznu zestoko

OB
-obrisani-
16:56 17.10.2010.

17.10.2010. u 16:45h Mustaf@K@raJovu je napisao/la: 17.10.2010. u 16:35h Livia je napisao/la: Mustafa, borba za slobodu ima puno nijansi i pravaca Rekla bi vrlo je kompleksna.. Danas u vremenu jake islamizacije i pokušaja prodora Islama i kroz najmanje pukotine europskih shvaćanja, govoriti o nekakvim obavještajnim službama koje djeluju u interesu jačanja Islama i stvaranja terorista je moguće samo u bolesmom umu ili namjerno usmjeravajući svu odgovornost prema Americi a čisteći put za teroriste na drugoj strani... ___________________________________________________________ prodor islama i islamizacija je samo izgovor, koji je uvijek trebao. Svi ti \"islamisti\" egzistiraju u EU puno duže od trenutne harange na njih. Ogromna većina ih je tamo legalno, poštuju zakone i ponašaju se u skladu sa njima. Polaziti od pretpostavke da su oni violentni, da žele da mijenjaju, da ne nabrajam, imaš ti bogatiji repertoar - je podmukli i podlo. Iza svega toga, kao i onih 80-tih u Afganistanu, stoji jedna velo konkretna politička opcija, koja je još uvijek u zamahu. Tako, da su nam nekadašnji heroji i romantični ratnici iz doba Ramba I, II, III, i IV sada postali babaroge, kojima se plaše usplahirene Europljanke Ali da ne ulazimo u te rasprave, preduge su Niko te ne tjera da se slažeš sa nečim, ali se bar nauči poštovati tuđe mišljenje. Nisi pretplaćena na apsolutnu istinu. I drugi znaju po nešto. Pa budi parlamentarna i dozvoli im da to kažu. Difamacijom, vrijeđanjem i cirkusanjem ne dobivaš ništa Osim ružne slike o sebi ............................. Tisuće primjera aklimatizacije radikalih muslimana u Europi?? Ubojstva iz časti, burke, odvjetnik musliman koji ne želi ustati kad ulazi sudac (vjera mu ne nalaže), odbijanje rukovanja sa ženom Prezentacije Islama kao dominantne religije i borba kroz lijevicu u osvajanju rukovodećih mjesta u EU... Teroristički napadi, vehabizam.. Prezentacija vrijednosti žene u burci... itd itd.... Tebi nitko ne brani biti musliman i odjevanje u svom stilu, ni razmišljanje Nitko te ne udaljava iz rasprave osim kad pokažeš kako si primitivan i degutantan, pa tvoje pozivanje na \"pristojnost\" je doista groteskno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije