Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upitna budućnost
Povratak na članak

Mladi i prije potresa bili jednom nogom izvan Petrinje: 'Još će više odlaziti, ali bez povratka'

Jedino mjesto koji je bio izvor zabave za mlade bio je "plac", kako mnogi nazivaju gradsku tržnicu

Komentari 11

DU
Deleted user
08:40 22.01.2021.

Danas se piše o Petrinji. Na žalost to se dogodilo nakon katrastofalnog potresa. Priča o mladim i ne samo mladim zbog loše gospodarske i ekonomske situacije, koji u potrazi za boljim životom - obrazovanjem i poslom odlaze tamo gdje misle da će im biti bolje. Prije svega to su veliki gradovi u HR, a oni odvažniji iseljavaju izvan HR. Međutim to nije samo slučaj s Petrinjom. Jedan od primjera je i Koprivnica, Đurđevac itd. Za druge male gradove neću pisati jer nemam informacija, ali siguran sam da imaju sličan problem. Iako lokalne zajednice ulažu u škole, vrtiće, trgovačke centre kako bi poboljšale uvjete života, primarno je stvoriti uvjete za mogućnost biranja radnog mjesta, kao i povoljne uvjete za otvaranje malih tvrtki koje lokalna i šira zajednica neće uništiti zbog melagomanije ne profitne (nepotrebne) administracije, birokracije.

VL
DU
Deleted user
07:37 22.01.2021.

Mladi ne žele ostati u Hrvatskoj zbog osjećaja nepravde, svaki dan gledaju kako se legalizira i relativizira pljačka države u režiji profesionalnih domoljuba!

VL
DU
Deleted user
10:18 22.01.2021.

Da je tak kraj katastrofa!Jest!Naročito sad poslije potresa!Da je nekome tamo 'Bogovski' ,jest!Ali ne znam jel ima grad u Hrv.kao Petrinja(Kostajnica,Dvor i sl),koji ima više vojnih,civilnih umirovljenika,uhljeba,socijalnih slučaja,klošara,pijanica,neradnika!..Svaka čast onima što rade i koji pokušavaju naći posao i raditi!

VL
KO
Kokoiduhovi
09:05 22.01.2021.

Nemaju ni razloga za ostanak. Gospodarstvo u Hrvatskoj i ne postoji; proizvodnja je gotovo zamrla. Rad tvrtki ovisi o politikama države, a one idu na ruku samo svojim firmama, svojim jatacima....Zakoni se donose tako da je nemoguće smijeniti korumpirane, sudskii postupci traju u prosjeku 10 godina, administracije ima duplo više nego radnika....Ma koja država. Bježite ljudi, dok možete.

VL
SI
sisavac
10:38 22.01.2021.

jadni ljudi koji misle da bi otvaranjem prostora za mlade oni odlučili ostati. u tim 'prostorima', koji ih grad ima, ionako borave uglavnom jedna te ista ekipa, svi koji nisu dio toga su stranci i ne dolaze. šteta javnog novca baciti u prazne kvadrate. što bi tamo radili? družili se? pa imaju mobitele, i kad sjede u kafiću stalno su na mobu. što treba za život? mladost brzo prođe, i onda dođe vrijeme kad trebaš zarađivati za sebe, za život. i okreneš se oko sebe, i vidiš prazninu. gdje se zaposliti u petrinji, baniji, kordunu? ne, to nisu srpski izrazi, i trebali bi prestati silovati taj kraj inzistiranjem na izrazima 'banovina'. bila je banovina hrvatska, za kraljevine jugoslavije. a ovo je banija. odavno je propala, par ratova i promjena strukture stanovništva rade svoje, nitko nema neki posebni sentiment ostati tamo, ne vide svoju budućnost. tih par arhitekata koji kao grade kućicu u cvijeću su iznimka, čiji uzrok je nešto sasvim trinaesto, a ne želja za životom tamo. oni žive drugdje, ovdje im je divno jer je pusto! država nema tu što još ponuditi, a da već nije. a pumpati javni novac tamo nema smisla. za koga?!

VL
DV
dvor
14:02 22.01.2021.

nije ni čudno što mladi odlaze,otišli bi i stari samo da mogu

VL
IS
Istnaboli
08:47 22.01.2021.

Jel nasa Vlada vidi da vec godinama nesto nestima!!??!! Razbjezali se hrvati ko rakova djeca a njih ( politicare) boli tuki za to . Ako nema mladih da rade uskoro Nece biti ni penzija.staro i mlado imat ce isti problem..Kadd ce se nesto poduzeti ??? Kad ce Hrvatski gtadjani dobiti imalo nade za bolji zivot?Dalí itko od politicara brinde za buducnost Hrvatske djece,mladezi i trece generacije?molim za nekakvo objasnjenje!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
08:58 22.01.2021.

Nema frke nek se Dumbović obrati novinarima i odmah šočinjemo raditi veliki disko ili 2 da se mladi imaju gdje zabavljati???!!@ koji naručeni predizborni tekst.... Nek idu van i okuse tamo život više će cijeniti ono što imaju ovdje... Tuu ne žele prihvatiti pislove,biraju,malo im 5500 8000kuna?? A vani rade fakat užasne poslove i 2 ako stignu... Na kraju mjeseca ostaje samo umor i bol u kralježnici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.