Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postavljanje više kontejnera
Povratak na članak

Mladi i Čistoća pronašli rješenje za smanjenje smeća, inicijator tvrdi: 'I grad snosi odgovornost'

Nažalost je tu svu zabavu i jedinstvo koje prevladava na okupljanjima, zasjenila ogromna količina otpada koja ostaje nakon njih, rekao je mladić koji je kontaktirao Čistoću

Komentari 9

BU
Bubreg2020
05:58 02.03.2021.

Nekulturna rulja, a ne "mladi". Pričaju o Švedskoj, a ponašaju se kao u Nigeriji. Licemjeri, liberali i komunisti. Pisao bi i grublje, ali nedaju.

VL
Avatar rubinet
rubinet
23:48 01.03.2021.

Kakova je to napredna mladež koja onečišćuje , prlja,razara i degradira okoliš ?

VL
HE
Herceg56
02:03 02.03.2021.

Da li se sjećate jedne nogometne utakmice kad su Japanci (?) na kraju utakmice očistili stadion od smeća?! E,svatko neka čisti isprid svojih vrata! Baš se to može primjeniti u svakom gradu.U prodavnicu "ambalažu"vratiti nazad.Svoje smeće ponijeti kući u đžepu.Manjee kontenjera!Više kazne za prekršioce!Svaka škola jednom u tjednu neka čisti grad! I još puno,puno ideja koje bi se mogle i kod nas primjeniti.Više kontejnera i kanta za smeće nisu rješenhe,one su ruglo u gradu (kupe se štakori,miševi, price,razne životinje...),zato sam protiv kontejnera i kanta za otpad.

VL
Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
04:10 02.03.2021.

S obzirom da je ispred HNK, molim pozlacene kante.

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
00:25 02.03.2021.

U brizi o Zagrebu nisu nista bolji ili losiji od svojih roditelja. Sve je to ista dotepenska bagra ignoranata i fuliranata.

VL
CS
Cijepio_sam_ se
00:19 02.03.2021.

Treba poslati specijalce, ako je zabrana okupljanja to se treba poštivati.

VL
PP
Preodgojen_Povratnik
02:45 02.03.2021.

Da, nedostatak kanti za smece je problem. Postanimo grad kanti za smece. Treba ih sto vise oko HNK. Mogu postati turisticka atrakcija.

VL
MK
MKinkognito60
00:48 02.03.2021.

Ako se postavi više posuda za sakupljanje odpda ostaju grafiti koji baš i nisu našli pravo mjesto na HNK ni sadržajem ni izgledom. Drugi problem je alkohol nedozvoljeni psihoaktivni kemijski spojevi bilo prirodnog bilo umjetnog porijekla i maloljetne osbe. Alkohol i nedozvoljeni psihoaktivni kemijski spojevi vode prema nasilju pa već nastaju viralni snimci tuča. Kad smo kod posuda za smeće nisam siguran kako će to riješiti problem smeća jer je omiljena zabava otkvačenih, napušenih, opijenih i nadrogiranih tipova je upravo prevrtanje i palenje takve opreme. Prostor oko HNK nije namjenjen takvim okupljanjima pa ni drugi parkovi. Takva okupljanja ne sluće dizanju morala nego stvaranju tenzija, na takvim okupljanja su bez maski i bez distance sa puno galame i tjelesnih kontakata pa se može pokupiti zaraza i to se onda nosi kući. Alkohol koji se troši često nije ni provjerenog izvora, možda čak i kakavi mixevi idustrijskog alkohola, špirita i antifriza što je opasno i za život. Organizatori takvih okupljanja su možda djelomično neki mladi, glavni organizatori su dileri raznoraznih kemijskih supstanci. Zato opet pitam roditelje jeli dobro financirati odlazak na takva okupljanja. Zašto posijetitelje ne popisati pa neka se zna tko je bio tamo ako je to toliko dobro. Protivljenje kontroli tretirati kao ugrožavanje zdravlja i primjereno odreagirati pa ako je to specijalna policija sa svojim sredstvima, neka je.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.