Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hss

Mladi HSS-a: Neka Vlada prima stipendiju od 1600 kuna!

HSS
HSS
13.04.2012.
u 11:55

– Nove političke elite nedvosmisleno cijene svoj rad, dok rad mladih obezvređuju, podcjenjuju i svrstavaju u rang hobija – kažu u HSS-u

Mladi HSS-a pobunili su se protiv prijedloga ministra Miranda Mrsića da nezaposlene mlade osobe rade za naknadu od 1600 kuna.

– Početak rada ministra Miranda Mrsića možemo opisati terminologijom koju jedino razumije: postavljena kriva dijagnoza i dana kriva terapija na tržištu rada mladih – kažu u HSS-u. Dodaju da Vlada ovim prijedlogom preko ministra Mrsića pokušava ozakoniti neplaćeni rad.

– Nove političke elite nedvosmisleno cijene svoj rad, dok rad mladih obezvređuju, podcjenjuju i svrstavaju u rang hobija, a ne u potrebu svakog mladog građanina ove države. S iznošenjem ovakvih prijedloga čini nam se da ministar Mrsić volontira i samo skuplja radno iskustvo pa bi mu najvjerojatnije trebali oprostiti neiskustvo koje plaćamo skromnom ministarskom plaćom od oko 16.000 kuna, a ne stipendijom od 1600 kuna – smatraju HSS-ovci. Prema njima, bilo bi razumno da Vlada predloži da će početi primati plaću kada počne rasti BDP građana za više od tri posto, a da će do tada volontirati i primati stipendiju od 1600 kuna.

Ključne riječi

Komentara 10

KL
klubuhb1
13:29 13.04.2012.

Po meni, tako pričaju neradnici ili tatina djeca. Iskustvo se stiče radom pa ta godina i nije nešto puno. I zadnje je to da je bolje i taj novac uzeti nego nikakav.

Avatar comparator
comparator
14:20 13.04.2012.

Za zapošljavanje mladih prvo treba u mirovinu potjerati one kadrove koji se više nemogu i ne žele boriti s novim tehnologijama i zahtjevima novog principa privređivanja koji tek treba uvesti.

CH
chemica
13:03 13.04.2012.

Pametna je ta mladež HDZ-a. Pardonček, HSS-a. Bile su im zločinačke strančice malo predugo u koaliciji pa se čovjek lako zabuni i pomiješa ih. Ima li ta mladež HSS-a prijedlog kako riješiti problem koji je ostavila njihova stranka? Ništa osim pljuvanja? Jadno je to, jadno. Ma nema da brinete. Za 4 godine eto opet vaših na vlasti pa ćete odmah svi biti pozapošljavani. Kao što se vidi iz priloženog, za samostalan život sposobni niste pa da nam baš ne pokrepavate od gladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije