Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o vjeronauku

Mladi HNS-a o odnosu Hrvatske i crkve

hns rijeka
Goran Kovačić/PIXSELL
02.12.2012.
u 15:33

Nada Turina Đurić istaknula je kako mladi politički aktivisti, a posebno liberalni imaju zadaću otvarati kontroverzne teme i poticati javnu raspravu o društvenim pojavama koje izazivaju buđenje niskih strasti

 - Vjeronauk treba biti održavan u objektima vjerskih zajednica, a proračunsko financiranje vjerskih zajednica za nas je neprihvatljivo, jer ne trebaju svi građani sudjelovati u plaćanju usluga koje svi ipak ne koriste - kazao je u nedjelju u Rijeci Zvonimir Klobučar, predsjednik Interesnog odbora mladih HNS-a, gdje je zajedno sa saborskom zastupnicom Nadom Turinom Đuriću, predstavio temeljne stavove mladih HNS-a u sklopu regionalnog obilaska Hrvatske.

Ovoga je puta tema bio odnos Republike Hrvatske i vjerskih zajednica, odnosno promocija stava da ugovor sa Svetom stolicom treba potpuno raskinuti. Nada Turina Đurić istaknula je kako mladi politički aktivisti, a posebno liberalni imaju zadaću otvarati kontroverzne teme i poticati javnu raspravu o društvenim pojavama koje izazivaju buđenje niskih strasti.

- Time se podiže demokratski standard i zato mladi HNS-a imaju potporu stranke u promicanju temeljnih liberalnih političkih stavova, a sekularizam, kao ustavna kategorija, jedan je od njih - kazala je.

>>Postupak zbog diskriminacije učenika koji ne idu na vjeronauk

Ključne riječi

Komentara 10

YU
yututu
16:47 02.12.2012.

Osim toga, vi očito niste Narodna stranka, čim agitujete za liberalizam - onda ste liberalna stranka, a uz to vam je zastava crvena, dakle, vi ste prvenstveno crveni. Narodna stranka bi trebala biti kršćanskog svjetonazora, kakav je i narod, kojeg navodno zastupate

Avatar Meggi
Meggi
16:49 02.12.2012.

@C55K9.9X1 - ti očito nisi razumio pročitano.. ne odobravam ništa što si naveo, ni liberalizam, ni hns, ni financiranje ni baba, ni roda ni gay ni ostalih gluposti...

Avatar Idler 3
Idler 3
15:46 02.12.2012.

Mladi HNS-a...kojeg li spektakularnog naslova !!!! Kolko ih ima vidi se po tom kaj su morali mamu jednog od njih posjest med sebom >;-)) Neg kaj mladi HNS-a mise o moralnosti društva u kojem predsjednik stranke postaje i potpredsjednik Vlade iako se protiv njega vodi postupak? Nakon tog postaje i osuđenik na opće zgražanje svih normalnih ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije