Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smotra studijskih programa

Mladi birali fakultet i životni put

Slavonski Brod: Smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/4
16.03.2018.
u 20:30

Za studij i razloge ostanka u Slavoniji zanimalo se 500 maturanata

Sveučilište u Slavonskom Brodu i postoji i ne postoji, ali brojka od gotovo 500 sudionika druge Smotre studijskih programa pokazala je da je Brod već danas sveučilišni grad s puno mladih ljudi i puno potencijala. Smotru su zajedničkim snagama organizirale sve visokoobrazovne institucije koje rade na području Brodsko-posavske županije.

Tako su na jednom mjestu svim zainteresiranim učenicima završnih razreda srednjih škola i ostalima koji žele nastaviti školovanje svoje programe predstavili brodski Strojarski fakultet, Veleučilište u Slavonskom Brodu, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Medicinski fakultet u Osijeku te Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo.

– Došla sam na smotru vidjeti što ima. Nažalost, moja je želja upisati neki filozofski smjer, a s obzirom na to da ovdje takvih smjerova nema u ponudi, vjerojatno ću otići u Osijek. Ako ništa drugo, barem ću ostati u Slavoniji – rekla nam je maturantica Monika Brkljača iz Nove Gradiške. Filip iz Požege pokazao je zanimanje za Strojarski fakultet jer je čuo da su diplome vrlo cijenjene i da se lako pronalazi posao. Izlagači su isticali da je najbolje kada mladi čovjek radi posao koji voli i kada sa svojim primanjima može pristojno živjeti i zasnovati obitelj, a poseban naglasak stavili su na zapošljivost visokoobrazovanih. Kako je napomenuo brodsko-posavski župan Danijel Marušić, djevojke i mladići koji izlaze iz srednjoškolskih klupa nalaze se na raskrižju životnih puteva i svaki od njih trebao bi znati kamo krenuti jer će mu to odrediti ostatak života.

– Mlade ljude treba uputiti da znaju što ih čeka i da im pomognemo pri izboru. To je prvi korak u njihovu zadržavanju na ovom području. Uspijemo li u tome, svi će profitirati. Mladi će raditi ono što vole, a gospodarstvo će dobiti mlade i perspektivne kadrove – istaknuo je Marušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije