Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To je glupost'

Ivanić: Ostaviti BiH Erdoganu isto je kao da je Srbi ostave Miloševiću

Mladen Ivanić
Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
20.10.2017.
u 19:09

Bakir Izetbegović je u četvrtak ponovio da je njegov preminuli otac Alija, nekadašnji predsjednik BiH, prije smrti Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH

Srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić "glupošću" je nazvao izjavu bošnjačkog kolege Bakira Izetbegovića da je BiH ostavljena u "amanet" turskom predsjedniku Recepu Erdoganu i dodao da je to isto kao kada bi Srbi rekli da je BiH dana u nasljeđe Slobodanu Miloševiću.

Bakir Izetbegović je u četvrtak ponovio da je njegov preminuli otac Alija, nekadašnji predsjednik BiH, prije smrti Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

"Takva izjava je katastrofa, glupost i neviđena politička šteta... I jasno mi je da je to dio politike SDA koja misli da je BiH njihova i da imaju pravo da je daju Erdoganu", rekao je Ivanić za N1 televiziju.

"Zamislite da smo mi rekli da ostavljamo BiH u amanet Miloševiću", dodao je Ivanić.

Izetbegovićev ogorčeni politički protivnik, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik Izetbegovićevu je izjavu ocijenio "skandaloznom i opasnom" i poručio da Erdoganu može dati na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove obitelji.

Turska se posredstvom svog veleposlanstva u Sarajevu izravno uključila u obilježavanje ovogodišnje obljetnice smrti Alije Izetbegovića i to ponudivši u četvrtak sarajevskoj publici premijeru turskog televizijskog dokumentarca pod naslovom "Alija, posljednji bedem islama".

Bakir Izetbegović u stalnim je kontaktima s Erdoganom a jedan drugoga redovito oslovljavaju s "brate". Zbog tako bliske suradnje Izetbegović je često izložen kritikama i optužbama da BiH dovodi u poziciju turskog vazala na Balkanu

Komentara 17

PR
prajdali100
20:55 20.10.2017.

Muslimani misle da je BiH njihova prcija pa lupaju gluposti.Kada je stao rat tzv. Armija BiH je kontrolirala 24% teritorije te nazovi države.To Izetbegovic i njemu slicni uvijek trebaju imati na pameti.Da nije bilo HV-a ne bi ih bilo a oni nam "zahvaljuju" kako god stignu.Sviđalo se to nama ili ne,ovaj put Srbi su u pravu.

JO
josip
19:53 20.10.2017.

balije misle da su gazde u BiH, ali nece ici

KR
Krotila
19:54 20.10.2017.

Izet priziva ognjeni mać

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije