Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HERMETIKA 2010.

Mlade Karlovčane u dva dana zabavljala čak 23 benda

hermetika1
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/3
02.05.2010.
u 13:27

Svibanj donosi još niz atraktivnih i urbanih događanja za mlade u gradu na četiri rijeke koji se sve više budi

Mladi Karlovčani u posljednje vrijeme sve se manje mogu požaliti na nedostatak događanja u svome gradu. Karlovac, nekad poznat po brojnim kvailtetnim urbanim klubovima, posljednjih je godina bio prilično uspavan, no sada gotovo da nema vikenda bez barem nekoliko događanja, a prvosvibanjski vikend obilovao je događajima na kojima bi Karlovcu mogli pozavidjeti i neki veći gradovi.

Posebno veseli što su za to zaslužni upravo mladi Karlovčani, jer prave podrške od strane gradskih vlasti još uvijek nedostaje, pogotovo po pitanju pronalaženja adekvatnog prostora za stalan koncertni prostor.

No, može se i vlastitim snagama. Između ostalih, pokazala je to udruga Kajda, koja je na prostoru ŠRC Korana organizirala odličan dvodnevni festival "Hermetika 2010.", na kojem su nastupila čak 23 benda iz Karlovačke županije. Obje večeri mladi su se zabavljali do 3 ujutro, a raduje i činjenica da je scena očito vrlo živa i kvalitetna. Istina, to više vrijedi za Karlovac, a manje za ostale sredine. Nastupilo je, naime, čak 19 bendova iz grada na četiri rijeke, solidno je bila zastupljena i Duga Resa s tri benda, ali tek jedan ogulinski bend i niti jedan iz Slunja ili Ozlja, pokazuju da u tim sredinama ima još puno prostora za napredak. Tijekom proteklog vikenda održan je i izvrstan LED party u Cohibi, uz izložbu mladog umjetnika Mirana Križanića.

Vrijedi naglasiti kako će se tijekom svibnja održati još niz zanimljivih događanja. I udruga Kajda najavljuje nove projekte, a udruga Šesta rijeka već narednog vikenda zanimljiva ulična događanja uz potporu Turističke zajednice grada Karlovca. Bit će street art performansa, na gradskim ulicama zaplesat će hip-hoperi i break danceri, svirat će bend Hi Society, a u planu je i izložba četvero mladih karlovačkih fotografa.

Počinje i ljetna sezona partija u Edisonu, a tom prigodom će Karlovčane i njihove goste u večernjim satima 7. svibnja zabavljati atraktivna Lady DJ Suubaru.

Tijekom svibnja je na rasporedu i dvodnevni koncert na Kinološkom, koncert uz Maturijadu, a brojni barovi najavljuju svirke i partije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije