Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava državljanki Srbije

Mlada osječka direktorica utajila stotine tisuća kuna PDV-a

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
25.05.2018.
u 08:56

Krivotvorila je i podatke o porijeklu robe i prijevozničku dokumentaciju, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Kaznenu prijavu zaradila je 27-godišnja državljanka Srbije, koju se sumnjiči za kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i utaja poreza ili carine.

- Kao direktorica osječkog trgovačkog društva 27-godišnjakinja nije proknjižila izlazne račune za kolovoz i rujan 2015., u ukupnom iznosu većem od dva milijuna kuna. Krivotvorila je i podatke o porijeklu robe i prijevozničku dokumentaciju te je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za porez na dodanu vrijednost u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna - izvijestila je PU osječko-baranjska.  

Komentara 4

DI
Direkt
08:58 25.05.2018.

Banke treba pljačkati svakako.

JU
jurajuric118
09:54 25.05.2018.

ma to je u pitanju neka fikus firma kroz koju su se vodile razne kompenzacije i cesije da bi se cical PDV. ta diretorica je samo na papiru bila direktorica. iza nje je bil neki "mozak operacije". takvih firmi ima u Hrvatskoj na tisuče. nije mi jasno kaj dela porezna uprava da to ne vidi na vrijeme da se nekaj sumnjivo događa. to je doslovno najstarija porezna prijevara u knjizi koja postoji. ja bi prvo zaprl iza rešetki poreznog referenta koji je bil zadužen za tu firmu zbog nesposobnosti. po meni bi u zakon trebalo uvesti da se prvi povrat preplačenog predporeza može tražiti tek nakon tri godine pozitivnog poslovanja doo-a. jdoo uopče nebi mogel tražiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije