Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne dopuštaju joj povratak

Mlada ISIS- ovka koja je pozivala na masakr sada želi kući: Zaslužujem drugu šansu

Hoda Muthana
Foto: Screenshot
1/3
10.11.2019.
u 08:51

Kazala je da je pridruživanje ISIS-u bila samo faza u njezinom životu i žali za svime što je ta ekstremistička skupina učinila

Žene koje su otišle u Siriju kako bi postale mladenke ISIL-ovaca žele se vratiti kući. Jedna od njih je i Hoda Muthana iz Alabame. Ona se ISIS-u pridružila 2014. godine te je prihvatila njihovu ekstremističku ideologiju. Sada je zatražila oprost u nadi da će se moći vratiti u SAD. Teško joj pada život u izbjegličkom kampu s dvogodišnjim sinom.

"Tko vjeruje u Boga, vjeruje da svi zaslužuju drugu šansu, bez obzira kakvi su njihovi grijesi", rekla je Muthana. U razgovoru za NBC u izbjegličkom kampu Al-Roj na sjeveroistoku Sirije, kazala je da je pridruživanje ISIS-u bila samo faza u njezinom životu i žali za svime što je ta ekstremistička skupina učinila. 

Vlasti pak ne dopuštaju njezin povratak tvrdeći da ona nije američka državljanka.

Inače, Muthana je u Siriji koristila društvene mreže na kojima je zagovarala nasilje u SAD-u. Bila je udana za tri borca ISIS-a, koji su svi poginuli. Aktivno je sudjelovala u propagandi ISIS-a te je pozivala džihadiste u Americi da nastave 'prolijevati krv i unajme veliki kamion i pregaze ih, piše Daily Mail.

"Živjeli smo u neznanju, ja sam mislila da radim stvari ispravno za Boga. Sada kada prisjećam čini mi se da sam bila arogantna. Sada strahujem oko budućnosti svog sina", naglasila je.
 

Ključne riječi

Komentara 79

SK
Skviki
09:16 10.11.2019.

Oni kojima ste rubili glave nisu imali ni prvu šansu.

MK
mksdk
09:18 10.11.2019.

Ne razumijem njezinu težnju da se vrati u SAD, umjesto u neku od vukohebina kojima ideološki i rasno pripada.

Avatar oxi
oxi
09:35 10.11.2019.

Ah kako dirljiva priča.Evo sam se totalno raznježio slušajući o njoj i njezinom laviću kalifata. MRŠ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije