Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječak poginuo u Turnju

Mještani se okupili na mjestu tragedije, najavili prosvjed i zaustavljanje prometa

Mještani su se okupili na mjestu tragedije u Turnju
Foto: Facebook
1/5
12.10.2018.
u 23:49

Potpuno razumijem ljutnju i bijes stanovnika Turnja, jer i sam se tako osjećam, rekao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić

Na inicijativu i poziv roditelja 10-godišnjeg Marka M. koji je danas poginuo pod naletom kamiona prelazeći pješački prijelaz biciklom na pješačkom prijelazu na cesti D1 u karlovačkoj gradskoj četvrti Turanj, mještani toga dijela Karlovca, koji žive uz jednu od najprometnijih cesta u Hrvatskoj, te drugih dijelova grada, okupili su se večeras na mjestu tragedije.

Roditelji mališana pozvali su Karlovčane i sve roditelje, da dođu i mirno i dostojanstveno, s lampionom u ruci obilježe mjesto tragedije njihovog sina, mjesto gdje je ugašen jedan dječji život.

Mještani su se okupili na mjestu tragedije u Turnju
1/5

Povodom tragedije, karlovački je gradonačelnik Damir Mandić večeras ispred gradskog magistrata poručio:

- Obitelji i prijateljima izražavam ljudsku i kršćansku sućut, oni znaju da smo s njima na način na koji u ovom trenutku možemo biti. S ravnateljstvom osnovne škole Turanj smo kontaktirali kako bi  realizirali da se u ponedjeljak u školu uputi psihološka stručna pomoć s obzirom na to da je ovo, osim za obitelj, stresan događaj i za svu djecu i nastavnike škole. Ono što mogu reći vezano za događaj i sigurnost prometa u tom dijelu grada je, da mi je u ovom trenutku neugodno i govoriti što je trebalo napraviti na ovoj državnoj cesti i što Grad čeka već godinama da se napravi. To mogu svjedočiti ja, ali i bivši gradonačelnik. Potpuno razumijem ljutnju i bijes stanovnika Turnja, jer i sam se tako osjećam. Gradska uprava na mjesečnoj razini je u kontaktu s Hrvatskim cestama i tražimo rješenje. Ne mogu govoriti sa strane Hrvatskih cesta, ali mi nismo zadovoljni brzinom realizacije. Nažalost, dogodila se tragedije i nakon nje će se svi pitati zašto se stvari nisu rješavale prije i brže. Odgovornost osjećam kao gradonačelnik i kao čovjek. No, ajmo ove dane biti u mislima s obitelji, a idućih ćemo dana sigurno puno govoriti o tome što se mora napraviti - kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Inače, cesti D1 je u nadležnosti i vlasništvu Hrvatskih cesta na koje Grad godinama apelira da završi gradsku obilaznicu koje bi većinu tranzitnog prometa, pa tako i kamionskog, skretala s gradskih naselja na obilaznicu koja na D1 ponovno izlazi kod Vukmanićkog Cerovca.

Mještani Turnja najavili su i prosvjed i zaustavljanje prometa na mjestu tragedije za nedjelju u 17 sati kako bi još jednom apelirali na odgovorne da nađu rješenje kojim bi se tragedije poput ove, u kojoj je poginuo maleni Marko, ubuduće spriječile. 

Komentara 10

NV
novo vriijeme
00:39 13.10.2018.

Ako je dječak u brzini bez zaustavljanja uletio na prijelaz vozač kamiona ga nije mogao vidjeti gradjani osim protesta moraju obratiti pažnju i na

NA
narcis660
00:22 13.10.2018.

Moj Bože.....jadni ljudi treba živjeti s tom boli😭😭Sućut iskrena ..

TU
turimtituki
06:47 13.10.2018.

Nikad mi nije bilo jasno zasto ti nasi prijevoznici nemaju barem 50% popust na autocestu. Ta grdosija od kamiona od st-zg starom cestom prijeđe barem 50ak pjesackih prijelaza. A utocesta zimi prazna. Ima jedna slika na jutarnjem gdje se vidi kako policija radi ocevid a iza trake kojim je policija zatvorila cestu stoji 5-6 slepera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije