Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNOSAN BIZNIS

Mještani preprodaju vikendašima vodu: Cijena kubika je čak 150 kuna

Voda
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
29.08.2019.
u 12:10

Neki tvrde kako se to masovno radi, iako je riječ o ilegalnom biznisu.

Brojni lokalni mještani na području od Krničkog Porta do Kavrana opskrbljuju s vodom korisnike i vlasnike bespravno izgrađenih objekata, među kojima ima i sada legaliziranih, i to po značajno višoj cijeni. 

Prema pisanju Glasa Istre, vikendašima navodno naplaćuju po cijeni od 120 do 150 kuna po prostornom metru, što je bar deseterostruko više od cijene kubika "špinovače". Neki tvrde kako se to masovno radi, iako je riječ o ilegalnom biznisu. 

- Pa ima i trgovine u kojima se ljudi opskrbljuju vodom, kupuju vodu sa špine. Redukcije nema, vodu uredno plaćam, mogu je pustiti i da teče nizbrdo ako želim. Ako meni dođe vikendaš i zamoli me da mu napunim kanistar od 10 ili 20 litara, ja ću mu ga napuniti. A ako pusti 20 ili 500 kuna u znak zahvale, to je njegova stvar, ispričao je sugovornik. 

Istočna obale istre poznata je po bespravno izgrađenim objektima, a legalizacije je omogućila mnogima da zadrže svoje kuće. Međutim, mnogi u svojim kućama nemaju priključke za vodu što postaje sve veći problem. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
13:18 29.08.2019.

Snađi se druže! Okruženi smo adezejevim nestašlucima na sve strane, a furt se čudimo kad mali čovjek dojde na ideju kak zaradit 20 kn. Mi samo živimo na sliku naših (državo)stvoritelja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije