Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVLJENI

Mještani Gejkovca žele plaćati vodu Bosni, a ne skupoj Hrvatskoj

gejkovac3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/3
01.06.2010.
u 15:12

Načelnik Vojnića Branko Eremić podsjeća mještane da žive u Hrvatskoj, a ne u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Nas su u Gejkovcu svi zaboravili, nemamo asfaltiranu cestu, trgovine, pogranični prijelaz, a sada nam pokušavaju oteti i našu vodu, rekli su nam Rasim Pehlić, Suljo Bašić, Goran Lukić, Husein Bajrić, Šaban Bajramović i drugi stanovnici Gejkovca. Kažu da ih se Općina i političari sjete samo prije izbora, ali im obećano ne ispune.

Sami gradili vodovod

– Naši su očevi sami kopali kanale i kupovali materijal za vodovod, a pitku vodu oduvijek plaćamo Javnom komunalnom poduzeću u Velikoj Kladuši u BiH. Kubik vode plaćamo četiri kune, a Općina Vojnić sada inzistira da pitku vodu plaćamo njihovom komunalnom, i to po cijeni od osam kuna, a bojimo se da će to kasnije biti i 10 ili 20 kuna. Mi to ne želimo i ne možemo platiti, jer su to naše instalacije. Većina nigdje ne radi pa nemamo novca – rekao je Rasim Pehlić i dodao da će bojkotirati plaćanje, a nakon toga i tužiti Općinu, načelnika i potpredsjednika Vijeća Azima Durmića. S tim je problemom suočeno oko 200 obitelji u Svinici i Gejkovcu.

– Godinama tražimo da se asfaltira županijska cesta od Maljevca do Topuskog, kojom naša djeca putuju u Topusko u školu. Cesta je puna rupa, ali i plavi nakon dugih kiša. I to nam je obećano, a asfalta još nema. Cestu rijetko nasipavaju, a granje uz cestu uopće ne režu – kazali su mještani. Rekli su da su im A. Durmić i B. Eremić rekli da su na sastanku u Karlovcu njima rekli da neće urediti cestu jer tamo žive muslimani.

Dogovoreno uređenje

Branko Eremić i Azim Durmić rekli su da su takve optužbe neutemeljene.

– Komunalno u Velikoj Kladuši tražilo je od nas da preuzmemo naplatu pitke vode za tamošnje stanovništvo jer im se zbog velikih gubitaka koji nastaju jer su stanovnici ilegalno priključeni na vodovodni sustav, ne isplati naplaćivati im vodu. Mještani Gejkovca moraju shvatiti da žive u Hrvatskoj i da komunalno u Vojniću mora preuzeti naplatu. Kubik će plaćati, kao i svi stanovnici Vojnića, osam kuna. Općini će to biti gubitak, jer vodu moraju prvo kupiti od Velike Kladuše za 2,4 kune po kubiku – rekao je Branko Eremić. Dodao je da je sa Županijskom upravom za ceste dogovoreno uređenje ceste novcem iz fondova EU.

Komentara 9

MI
mightymraz
16:12 01.06.2010.

prave hrvatine \"\"\" Rasim Pehlić, Suljo Bašić, Goran Lukić, Husein Bajrić, Šaban Bajramović \"\"\"

OB
-obrisani-
16:33 01.06.2010.

Stanovnik Gaykovca mora bit Gayko.

Avatar m_m
m_m
15:42 01.06.2010.

Đe je sad domoljublje? Ima da plačaju Rvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije