Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alemka Markotić:

'Mjere smo postepeno uvodili, postepeno popuštali, sada ćemo ih vraćati gdje je kritično stanje'

Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
28.06.2020.
u 19:58

Situacija nije kritična, iako moramo biti oprezni. Važno je da stručnjaci daju svoje mišljenje. Stožer nije sam, tu je puno kolega koji vrijedno rade svoj posao - kazala je Markotić

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je u Dnevniku HTV-a da se situacija kontinuirano prati.

- Imamo dva veća žarišta, u Đakovu, gdje se epidemiolozi jako dobro nose s tim i zasad nismo čuli da ima većih problema, te Zagrebu. Zagreb je veliki grad i možemo uvijek očekivati da veliki gradovi imaju najveći broj bolesnika. Jedno žarište je u bolnici Sv. Ivan, zasad samo jedan ima teže simptome. Nitko od bolesnika nije na respiratoru i nije životno ugrožen, iako je gotovo 50% bolesnika iz "Sv. Ivana", stariji su od 60 godina, znači na neki način su rizične  skupine. Zasad su samo dvoje u težoj kliničkoj slici, ostali imaju  blagi do srednje teški oblik bolesti, bez obzira na to što devet od njih ima pneumonije - rekla je.

Video: Alemka Markotić o koronavirusu


 

Zaključila je da je zdravstveni sustav pokazao  da je stabilan, pripremljen.

- U prvom dijelu epidemije bilo je i više zaraženih zdravstvenih djelatnika, odgovorila je na pitanje o broju zaraženih liječnika. Sustav za krizne situacije funkcionira, spreman je i organiziran. Imamo dodatnog iskustva i naši se građani mogu osjećati sigurnima - rekla je.


 

Komunikacija stručnjaka u zemlji treba biti jasna, korektna i poštena, izjavila je. Smatra da svako stvaranje kontradiktornih informacija ne doprinosi tome.  - Svačiji rad je otvoren za preispitivanje. Promišljali smo, korigirali se, i isto radimo i sada. Situacija nije kritična, iako moramo biti oprezni. Važno je da stručnjaci daju svoje mišljenje. Stožer nije sam, tu je puno kolega koji vrijedno rade svoj posao - dodala je.

Za kritike je rekla da bi bilo dobro da se konkretno kaže što je dobro što nije. - Mi smo mjere postepeno uvodili, postepeno popuštali, sada ćemo ih vraćati tamo gdje je došlo do kritičnog stanja - rekla je.

Ključne riječi

Komentara 44

ND
Necijepljeni degenerik
20:08 28.06.2020.

Poštedite nas svojih hadezeovskih budalaština. Plenković ide okolo i potencijalno širi zarazu, a vi se češljate. Glumite stručnjake, a zapravo ste stranački aparatčici.

Avatar kenshi
kenshi
20:34 28.06.2020.

Možete početi s zabranom govora Ministru Korona Turizma Gariju Cappelliju koji priziva letove iz Velike Britanije i otvaranje granica. A Ministar Zdravstva Beroš je javno tvrdio da od 150 tisuća stranih turista nema ni jednog pozitivnog na korona virus!

LE
LeonardoGoldman
23:07 28.06.2020.

Draga gospodjo, ništa vam vise ne vjerujem. Cijelo vrijeme hvalite sami sebe, a situaciju ne kontrolirate niti izdaleka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije