Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredno stanje u Češkoj

Mjere protiv korone: Na svadbe maksimalno 30, na pogrebe 100 osoba

Prag
Foto: DAVID W CERNY/REUTERS/PIXSELL
1/7
13.03.2020.
u 12:55

Zanimljivo, češki su prodavači osim naglog rasta prodaje nekvarljivih prehrambenih proizvoda i lijekova, zabilježili i nagli rast prodaje zamrzivača, igraćih konzola i pročišćivača zraka

Maksimalno 30 gostiju na svadbi, a 100 osoba na pogrebu, neke su od najnovijih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusa koje su stupile na snagu u Češkoj u kojoj je danas porglašeno i izvanredno stanje na 30 dana. Prema službenim podacima, u toj zemlji trenutno je 116 potvrđenih slučajeva zaraze COVID-19 virusom, javljaju češki mediji.

U paketu novih mjera koje su stupile na snagu s proglašenjem izvanednog stanja su i ograničenje radnog vremena restorana i kafića te potpuno zatvaranje sportskih dvorana, fitness i šoping centara, galerija, klubova, knjižnica.

VIDEO Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Za češke državljane koji dolaze iz zemalja koje su pogođene epidemijom koronavirusa određena je karantena, a strancima koji dolaze iz 18 rizičnih zemalja zabranjen je ulazak, uz iznimku onih koji imaju dozvole za stalni ili privremeni boravak.

Kao i u mnogim drugim zemljama, Česi su također pohrlili u trgovine po zalihe. No zanimljivo je da su češki prodavači osim naglog  rasta prodaje nekvarljivih prehrambenih proizvoda i lijekova, zabilježili i nagli rast prodaje zamrzivača, igraćih konzola i pročišćivača zraka. I internetske trgovine koje prodaju i isporučuju hranu, lijekove i sanitetsku opremu prodaju bilježe porast prometa, a uspoređuju  ga s razdobljem predbožićnih kupovina, prenosi Radio Prague.

 

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije