Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Kovačević

Mjere opreza Daruvarcu izdane nezakonito, može se približiti žrtvi?

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
21.12.2018.
u 07:01

Suci su bili svjesni činjenice da donose mjeru opreza nakon isteka zakonskog roka za istražni zatvor, ali su je ipak donijeli kako bi Daruvarca na slobodi koliko toliko zadržali pod mjerama nadzora

Mjere opreza i zabrane Darku Kovačeviću Daruvarcu, kojem se sudi za premlaćivanje 18-godišnje djevojke, izdane su nekoliko sati nakon što mu je istekao pritvor, piše Zadarski.hr. Stoga se postavlja pitanje jesu li mjere donesene nezakonito i, na kraju krajeva, može li se Daruvarac bez sankcija približiti žrtvi i njezinoj obitelji.

Naime, 14. prosinca, kada je Daruvarcu istekao šestomjesečni istražni zatvor, izvanraspravno Vijeće Općinskog suda u Zadru održalo je sjednicu na kojoj je, po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva, Daruvarcu odredilo mjere opreza, odnosno mjere zabrane približavanja obitelji pretučene 18-godišnjakinje, zabranu napuštanja Zadra, te oduzimanje putovnice i osobne iskaznice.

Darko Kovačević Daruvarac
1/16

Izvanraspravno vijeće u sastavu sutkinje i predsjednice vijeća Ivane Parać Krišto, šefice Kaznenog odjela Ane Brkić i suca Ante Bačića odluku je tog dana donijelo iza 13 sati, iako je Daruvarčev pritvor istekao nekoliko sati prije, iza deset sati ujutro. Kako navodi Zadarski, suci su bili svjesni činjenice da donose mjeru opreza nakon isteka zakonskog roka za istražni zatvor, ali su je ipak donijeli kako bi Daruvarca na slobodi koliko toliko zadržali pod mjerama nadzora.

Dođe li do ukidanja mjere opreza, što stručni sugovornici portala Zadarski.hr smatraju vrlo izglednim, Daruvarac bi bez ikakve zabrane mogao pristupiti žrtvi i njenoj obitelji, odnosno mogao bi se slobodno kretati i nesmetano napustiti Hrvatsku. Također bi, primjerice, mogao mirno otići u BiH, gdje je inače rođen, i tako izbjeći nadzor hrvatskog pravosuđa i odgovornost za premlaćivanje.

Pogledajte video s prosvjeda protiv puštanja Darka Kovačevića na slobodu:

Ključne riječi

Komentara 30

KO
konoplja
07:20 21.12.2018.

Hrvatsko pravosuđe- glavni uzrok korupcije i sadašnjeg stanja! Znači ako je sud napravio grešku, treba vidjeti koji su to suci i kazniti ih, po potrebi oduzeti licence i tako svakome tko napravi neku grešku, jer teško se oteti dojmu da nema niti jednog sudskog postupka a da nije napravljena neka greška na koju se uvijek optuženi izvuče! Također je čudno da ovaj lik ima 40 prijava i niti jednu presudu, ovo ga mora netko iz Zadarsko HDZ-a braniti! Čovjek ima dvojno državljanstvo baš kao i Mamić,Kutle,Glavaš, Gucić i onaj što je nedavno zbrisao, lijepo njima svima ukinuti hrvatsko državljanstvo i zabraniti doživotni ulazak na teritorij RH!

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
07:26 21.12.2018.

SMEĆE JE ODVJETNIŠTVO I SUD - DARUVARAC SE JE ŽALIO: Ukinuta su mi temeljna ljudska prava, cijela država je protiv mene. O kakvim pravima taj MONSTRUM govori, trebao bi biti još u zatvoru barem najmanje pet godina, ono što je napravio tom jedva punoljetnom djetetu. Samo neko ljudsko govno može biti uz takvu nakazu od čovjeka.

Avatar alien79
alien79
08:21 21.12.2018.

Tako je to kad se krivosuđe povlađuje svjetini i medijskoj mafiji. Vladavina prava? Znali su da donose protuzakonitu odluku, ali su je ipak donesli. Prestrašno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije