Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najnovije otkriće

Mitska Atlantida, žrtva tsunamija, bila je je južno od Španjolske

\'atlantida\'
13.03.2011.
u 23:10

I Platon je zapisao da je Atlantida bila ispred Heraklovih stupova, današnjeg Gibraltara

Mitska Atlantida, za koju se vjeruje da je prije mnogo tisuća godina nestala u tsunamiju još gorem od ovog koji je poharao Japan, možda se nalazila blizu južne obale Španjolske, najnovija je pretpostavka američkih znanstvenika koju prenosi novinska agencija Reuters.

– Ljudima je teško shvatiti da val može izbrisati otok od stotinu kilometara – priznaje prof. Richard Freund sa sveučilišta u Hartfordu.

Stručnjaci su proučavali satelitske snimke i južno od Cadiza otkrili moguće ostatke Atlantide. Argument je više taj da su u Španjolskoj pronađeni neobični drevni gradovi podignuti po uzoru na Atlantidu, za koje se vjeruje da su djelo preživjelih s tog otoka.

– Pronašli smo nešto što do sada nitko nije – ponosan je profesor Freund.

Platon je opisao Atlantidu kao "otok smješten ispred Heraklovih stupova", kako su u antici zvali Gibraltar. 

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
01:27 14.03.2011.

Tako ćemii mi završiti ...... pod morem, ...... jer smo bahati i prepuni stupidnosti, ........ i jedino če nam se ribe smijati koliko smo bili glupi ..........

JB
Juda ben Tudum
13:03 14.03.2011.

ah ta znanost

DR
drper1oz
20:40 15.03.2011.

e moj profesore izgleda da je proračun umanjio pa si morao nešto pronaći-ali neka sve u svoje vrijeme,baš bi bilo zanimljivo gledat figurice i lončariju od pre 10000 god. kako su tada pogani fino živili i dođe val i odnese ih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije