Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomislili da je NLO
Povratak na članak

Misteriozna svjetlost na nebu iznenadila Puljane. Astronom otkrio o čemu je zapravo riječ

Ne treba nikome biti neugodno zbog toga, jer čak se i meni znalo dogoditi da vidim nešto neobično na nebu, a onda teleskopom ili malo detaljnijom analizom utvrdim da se ipak radi o zvijezdi Danici, Zornjači ili jednostavno, o planetu Veneri, kazao je astronom Marin Tumpić

Komentari 3

Avatar Edgedancer
Edgedancer
08:56 31.07.2020.

Zanimljivo, mislim to za prednju kameru 🤔

VL
TK
tkoznaa
11:21 31.07.2020.

Ovaj astronom je baš cool. Mogu shvatiti dok je snimatelj videa snimao zvijezdu Danicu i promatrao to na ekranu mobitela. No, ne mogu shvatiti kako je mobitel prednjom kamerom mogao snimiti odraz svoga ekrana na snimateljevim naočalama ! Ovdje bibi se reklo da se radi o prevari. Dakle, snimatelj je snimao "zvijezdu Danicu" ili nešto što svijetli. Uopće se ne vide druge zvijezde niti neka zemaljska svjetlost. Dakle manipulira se snimanjem svijetle točke. Dalje točka se zumira i svjetlost se razvlaći na snimci do trenutka kada pokušavamo nešto razaznati što se može vidjeti unutar bijele svijetlosti. I onda , gle čuda nestaje bijela svjetlost i pojavljuju se neka plava svjetlost da se do kraja snimke više nikada ne vidi bijela svjetlost. Plava svijetlost je do kraja snimanja uvijek u fokusu i plava svjetlost se nije raspršila, što će reči da mobitel može držati dubinsku oštrinu i da je blizu jer je svjetlost oštra i ne mijenja mjesto onako naglo kako je to bijelo svjetlo mijenjalo. Prevara ufologa !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.