Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imane Fadil

Misteriozna smrt manekenke koja je bila na Berlusconijevim večerama

Milano: Model Fadil Imane odlazi sa suđenja Silviju Berlusconiju
Foto: Suliman/Press Association/PIXSELL
1/6
17.03.2019.
u 10:59

Fadil je bila ključna svjedokinja na procesu u kojem je optužen bivši premijer Silvio Berlusconi zbog plaćenog navodnog seksualnog odlusa s tada maloljetnicom Karima El Marough zvanom Ruby

Imane Fadil 34-godišnja marokanska manekenka umrla je 1. ožujka u bolnici u Milanu, a oko njezine smrti sada je tužiteljstvo otvorilo istragu. Fadil je bila ključna svjedokinja na procesu u kojem je optužen bivši premijer Silvio Berlusconi zbog plaćenog navodnog seksualnog odnosa s tada maloljetnicom Karima El Marough zvanom Ruby. Slučaj je ekspodirao 2011. godine, a zahvaljujući i svjedočenju Fadil koja je tada kao 25-godišnjakinja sudjelovala na osam večera u Berlusconijevoj vili u mjestu Arcoreu.

Opisala je te večere kao mjesto pravog bordela. Na početku joj nitko nije vjerovao, a onda su polako otkriveni detalji tih večera nazvanoh “bunga- bunga”. Fadil je zatim na sudu, a kasnije i noviniarima u siječnju ove godine, kazala kako je uvijek govorila istinu i kako je “odbila pokušaje Berlusconijevih ljudi da je kotumpiraju kako bi šutjela”. Sada kada je umrla Berlusconi je izjavio kako je nikada nije upoznao.

Početkom ove godine, 29. siječnja, djevojka Fadil je smještena u bolnicu Humanitas u milanskoj četvrti Rozzano zbog nepravilnog djelovanja koštane srži koja je prestala proizvoditi bijela i crvena krvna zrnca, pa se pomišljalo na rak, ali je onda ta diagnoza isključena. Toksikološka analiza pokazala je kako je Fadil umrla zbog “radioaktivnih sastojaka” u njezinu tijelu. Kada je došla u bolnicu, dok je bila pri svijesti, govorila je kako ju je netko pokušao otrovati. To je kazala i svome odvjetniku. Umrla je poslije mjesec dana agonije.

Navodno su i neke kliničke analize bile iskrivljene. Sada je milanski tužitelj Francesco Greco otvorio istragu. Imane Fadil je posljednjih godinu dana prijeteljima govorila kako ima osječaj da je netko prati. Trebala je na sudu iznijeti još mnogo detalja o večerama u Arcoreu, a pisala je i knjigu o “bunga-bunga” večerama. Je li mlada Marokanka stvarno otrovana i tko ju je otrovao radioaktivnim sastojcima? Istraga je zapljenila sve bolničke analize, kao i njezine zabilješke, te zatražila posebnu obdukciju njezina tijela. Premda je umrla 1. ožujka, tek je sada objavljna njezina smrt, kao i detalji o tome zašto je bila smještena u bolnicu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije