Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽAN PRIZOR

Našli ih zakopane u pijesku: Što se dogodilo s ovim golemim dupinima?

Preminuli kitovi
Foto: Social media/REUTERS/PIXSELL
1/7
23.07.2019.
u 08:14

Stručnjakinja za biologiju mora, Edda Elísabet Magnúsdóttir, objasnila je kako postoje različita nagađanja za ovaj slučaj.

Jučer su američki turisti letjeli iznad plaža Löngufjörura na Islandu i zamijetili 50-ak preminulih bjelogrlih dupina.

Pravog objašnjenja za ove misteriozne smrti nema, a pilot koji je prevozio turiste, David Schwarzhans, je istaknuo kako su ostali zgroženi prizorom kojeg su zatekli na plaži, piše Metro. Dodaje kako njegovi putnici izbrojili oko 50-ak mrtvih bjelogrlih dupina.

- Možda ih je bilo i više. Neki su već bili zakopani u pijesak - rekao je pilot Schwarzhans. Imao je namjeru, kaže, pokazati turistima životinje i ljepotu ovog mjesta, ali su na kraju bili suočeni s "jako tužnim prizorom".

Stručnjakinja za biologiju mora, Edda Elísabet Magnúsdóttir, objasnila je za Ruv kako postoje različita nagađanja za ovaj slučaj. Dupini su socijalna bića i jako su privrženi obitelji, kaže, pa postoji mogućnost da su zato svi zajedno uginuli. Na tom području je jaka plima i oseka što je moglo omesti dupine da otplivaju u dublju vodu i izbaciti ih na obalu.

- Zaista ne znamo zašto se ovo sve češće događa. Ili postoji neki veliki problem, ili su se dupini jako namnožili-  rekao je Ró­bert Arn­ar Stef­áns­son, direktor Prirodoslovnog instituta na Zapadnom Islandu. Dodaje kako su volonteri u nekim slučajevima uspjeli spasiti dupine i gurnuti ih natrag u more.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Dumen
Dumen
08:41 23.07.2019.

Bježe na kopno zbog zagađenja mora

TO
Toni66
09:31 23.07.2019.

Mnogi nagađaju znaju , o čemu se radi u moru je masa elektronske opreme uređaja s razno raznim frekvencija ma signalima koji imaju funkciju nadgledanja dezorijentaciju podmornica u morima . Signali se šalju da bi se neprijatelja zavaralo gdje je gdje je šta je i gdje se tko kreče .. Tako da ti signali moguće jako smetaju na osjetljive delfine , ponekad tako da izlude i raje počine samoubistvo bježeći od tih zvukova jer nije za izdržati

Avatar Hazl113
Hazl113
09:53 23.07.2019.

Pitajte Ruse, Kineze i Amere zašto se to događa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije