Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usred pustinje

Misteriozna pojava: Je li ovo dokaz da izvanzemaljci postoje?

Pustinjski dah
Foto: Google Maps
1/2
20.11.2017.
u 09:25

Usred pustinje snimljene su rupe i brdašca u pijesku koja iz zraka izgledaju poput dvije spirale

Satelitske snimke pustinje u blizini Crvenog mora u Egiptu otkrile su neobičnu pojavu iscrtanu u pijesku, a koju su mnogi odmah povezali s postojanjem izvanzemaljskog života.

Usred Sahare su, naime, snimljene rupe i brdašca u pijesku koja iz zraka izgledaju poput dvije spirale.

S obzirom na to da su tako pravilnog oblika, odmah su povezane s izvanzemaljcima i mnogi su uvjereni kako su za njih zaslužna bića s nekog drugog svijeta.

No, na razočaranje onih koji vjeruju u izvanzemaljski svijet, ove spirale zapravo su umjetničko djelo. Napravila su ga tri umjetnice, Danae Stratou, Alexandra Stratou i Stella Constantinides, a nazvale su ga Pustinjski dah.

Pustinjski dah zauzima područje od čak 100 tisuća metara četvornih, a zbog izgradnje je premješteno čak 8000 kubika pijeska kako bi se napravili precizni konusi koji čine dvije odvojene spirale koje kreću iz zajedničkog središta. Djelo je nastalo 1997. godine i još uvijek postoji, no pustinjski vjetar već ga polako 'briše'.

POGLEDAJTE I VIDEO: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 26

RI
ribar110
10:05 20.11.2017.

Ma super vam je naslov i clanak opcenito,nije dosta sto me sustav drzi za budalu pa sada i vi to radite....hvala vam.

MO
modovisisajteMaraschino
10:40 20.11.2017.

jedina je misterija kako da školovani mladi novinari dobiju posao u hrvatskim novinama.

80
8.000 eura, 8.000 eura!
10:01 20.11.2017.

Kakav glupi članak. Pa i največa b.dala vidi da je to napravila ljudska ruka: cesta pokraj tog "izvanzemaljskog" djela, tragovi na pijesku 😂😂😂.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije