Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
negativni prije plovidbe

Misterij zaraze argentinskih mornara: Nakon 35 dana na moru, pojavila se korona

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Buenos Aires
Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.07.2020.
u 12:54

Prema ministarstvu, 57 od 61 člana posade sada je pozitivno na koronavirus, rezultati dvojice još se čekaju

Argentina pokušava riješiti misterij pojave zaraze koronavirusom kod 57 mornara nakon 35 dana provedenih na moru unatoč tome što su na testiranju prije plovidbe svi bili negativni.

Ribarski brod ''Echizen Maru'' vratio se u luku nakon što je dio mornara razvio simptome koji odgovaraju COVID-19, objavilo je ministarstvo zdravlja u ponedjeljak.

Prema ministarstvu, 57 od 61 člana posade sada je pozitivno na koronavirus.

Svi su testirani 14 dana prije plovidbe, bili su negativni i do ukrcavanja na brod bili su u obveznoj karanteni u hotelu u gradu Ushuaiji. 

Samo su dva mornara negativna na virus, a rezultati se čekaju za još dva člana posade.

Dvojica mornara su hospitalizirana.

"Teško je utvrditi kako su zaraženi jer 35 dana nisu bili ni sa kim u kontaktu, a opskrbljeni su namirnicama iz luke Ushuaia", kaže epidemiologinja Alejandra Alfaro u Tierra del Fuegou.

Tim sada pokušava utvrditi kronologiju simptoma kako bi utvrdio kronologiju zaraze.

Voditelj odjela zaraznih bolesti u bolnici u Ushuaiji Leandro Ballatore kaže da inkubacija od 35 dana nije još opisana.

Broj oboljelih od COVID-19 u Argentini premašio je 100.000, a preminulo je više od 1900. Većina je zaraženih na području Buenos Airesa.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:43 14.07.2020.

U Africi su testirali zeca, kozu i avokado. Bili su pozitivni. Toliko o testovima.

DU
Deleted user
13:19 14.07.2020.

Pa dobro kada ćete shvatiti da su ti testovi totalno nepouzdani.Nakon par testiranja svakom će barem jednom pokazati da je pozitivan.Onda opet par negativnih.To nije tajna.Pa ne moš vjerovati.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
13:56 14.07.2020.

Moguć nosti su: 1. koristili su jeftinije i nepouzdane testove, 2. nisu svi testirani kako treba, 3. netko je bio na brodu koji nije bio testiran, 4. tamo je sada sredina zime, postoji mogućnost da se virus drugačije ponaša zimi i organizam drugačije reagira i ima produženu inkubaciju 5. naprosto oni koji su uzimali i provodili testove nisu bili adekvatno osposobljeni ili nisu bili sposobni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije