Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR ŠTAGLJAR:

'Mislio sam da živimo u demokratskoj državi, ovo je čisti amaterizam i manipuliranje'

Igor Štagljar
Borna Filić/PIXSELL
08.12.2020.
u 11:57

Znanstvenik Igor Štagljar također je reagirao na izbacivanje petero znanstvenika iz Vladina Znanstvenog savjeta

Znanstvenik Igor Štagljar također je reagirao na izbacivanje petero znanstvenika iz Vladina Znanstvenog savjeta. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Sinoć kasno po hrvatskom vremenu sam osobno sam se čuo s trojicom članova Znanstvenog Savjeta Vlade RH koji su mi potvrdili da ih je malo prije toga nazvao gospodin Zvonimir Frka Petešić te da im je uručio otkaz suradnje u tom Savjetu. Ubrzo nakon što su sve novine i TV postaje prenijele tu vijest, Vlada je odlučila istu odluku odmah demantirati, očito zbog žestoke reakcije cjelokupne znanstvene zajednice. Kao što ste već i mogli pročitati iz medija, moj kolega i prijatelj prof. dr. Nenad Ban s ciriškog ETH sinoć je kasno potvrdio tu informaciju te obavijestio javnost kako više nije član tog tijela.

Meni nikako nije jasna ovakva amaterska i ishitrena odluka Vlade da prvo uruči otkaz, pa da onda to negira pred cjelokupnom javnosti, pogotovo kada su taj otkaz potvrdili nekolicina članova tog Savjeta. Mislio sam da živimo u demokratskoj državi u kojoj je dozvoljeno u jednom skroz apolitičkom apelu upućenom građanima i Vladi Republike Hrvatske ukazati na našu zabrinutost glede trenutnog stanja pandemije, kao i činjenice da se u Hrvatskoj trenutno ne komunicira pravo stanje stvari glede pandemije, a pogotovo da neki članovi tog Znanstvenog savjeta u potpunosti izvrću činjenice i “uljepšavaju” epidemiološku situaciju koja nije nimalo blistava.

Ovo je po meni jedno veliko poniženje prema dotičnim pet kolegica i kolega iz Znanstvenog savjeta, i ja bih u ovoj situaciji na njihovom mjestu definitivno podnio neopozivu ostavku na tu funkciju. Jer, zamislite kako bi se osjećali da Vam netko kaže 'Vi niste izbačeni, ali niste ni poželjni.' Čisti amaterizam i  manipuliranje Vlade sa javnošću."

Komentara 16

MA
MarasG
12:29 08.12.2020.

Demokracija podrazumijeva ,izmedju ostalog , i prihvatanje odluke vecine.Ne razumjevanje toga nije demokracija nego demok..cenje. Negooo gospodine znanstvenik Stagljar u kojoj ono ti drzavi zivis kad je tako kritiziras?

BU
burza
12:40 08.12.2020.

Lako njemu on dobi placu u Kanadi a mi nek sve zatvorimo i onda pravac kontajneri ako ce u njima ista biti

DU
Deleted user
14:35 08.12.2020.

Štagljar dali te itko išta pita u Kanadi.Plaćsju te a ne pitaju te za znanstveni savjet. Al ak već dijeliš savjete nama "indijancima" ajde preporuči kojim cjepivom da se cijepi nas oko 4 milje "bedaka" a da ostanemo zdravi.Ajde znanstveniče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije