Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kći žene na koju je naletio policajac:

'Mislim da je dečku dovoljna kazna što je preživio, a moja mama nije'

nesreća svijeće
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
26.12.2019.
u 09:18

Županijski državni odvjetnik naložio je dodatna vještačenja

Radi utvrđivanja tijeka i okolnosti nesreće u Poreču gdje je na Badnjak poginula 72-godišnja pješakinja nakon što je na nju službenim autom naletio policajac, županijski državni odvjetnik je naložio dodatna vještačenja.

To može drastično utjecati na kvalifikaciju nesreće, odnosno na odgovornost policajca. Važno je kojom je brzinom vozio, da li ju je ikako mogao vidjeti, a ako i jest da li se mogao pravodobno zaustaviti. Ukoliko se i utvrdi da se sve dogodilo van pješačkog prijelaza ne znači da policajac nije ostvario kazneno djelo, piše Glas Istre.

- Nisam bila ovdje, ne znam što se dogodilo. Znam samo da je uvijek išla na pješački prijelaz. Mislim da je dečku dovoljna kazna što je preživio, a moja mama nije - u suzama je rekla potresena kći preminule za Dnevnik Nove TV.

Nekoliko osoba iz kafića vidjelo je trenutak kada je automobil udario ženu. Vlasnik kafića, koji je kada je čuo udarac automobila okrenuo glavu i doslovno vidio da je žena preletjela preko vozila i pala na kolnik. Potrčao je odmah prema mjestu događaja. Pored njega u pomoć ženi priskočilo je još osoba. Ubrzo je došla i Hitna pomoć koja je oko 40 minuta reanimirala ženu, ali bezuspješno. Policajac koji je upravljao automobilom je bio u šoku i govorio da je nije vidio.

Građani su pak složni da su u Vlašićevoj ulici prijeko potrebni ležeći policajci, a na to ukazuju već duže vrijeme. Naime, cesta siječe dva gusto naseljena područja u gradu gdje ima i puno djece, a na ovom predjelu je posebno opasna brza i neprilagođena vožnja.

- Nisam bila ovdje, ne znam što se dogodilo. Znam samo da je uvijek išla na pješački prijelaz. Mislim da je dečku dovoljna kazna što je preživio, a moja mama nije - u suzama je rekla potresena kći preminule za Dnevnik Nove TV.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Grunf
Grunf
10:18 26.12.2019.

neka mu vještače mobitel i sve će odmah biti jasno

Avatar navijač
navijač
10:00 26.12.2019.

Da je prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti i gledao, sigurno ne bi naletio na nju. Ne treba mu zato upropastiti karijeru i možda život , ali to je činjenica. Oni uvjek nađu razlog da vozač bude kriv, drži odstojanjeje , prilagodi brzinu , gledaj prati znakove .........

NI
Niknaknok
12:44 26.12.2019.

Žao mi je gospođe. Samo bih dodao općenito na pješačke prijelaze u Hrvatskoj kao nigdje u svijetu ljudi shvaćaju ka slobodne prolaze, a i policija ih svojim postupanjem i izjavama počevši od vrtićkih dana tako i uči. Isto tako uslijed mraka, sumaglice, kiše, sunca koje obasja vjetrobransko staklo, izblijedelih crta itd. često pješaci budu znatno smanjeno uočljivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije