Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje nedostaje liječnika

Mislili da je greška, a onda su shvatili da je žena kod kardiologa naručena tek za 420 dana!

dom zdravlja
Davor Puklavec/Pixsell
13.08.2019.
u 07:42

Duge liste čekanja i dalje zadaju glavobolje našim građanima. Stručnjaka nedostaje pa se građani suočavaju s dugim čekanjima na pregled koji im je hitno potreban

Duge liste čekanja boljka su velikog broja bolnica u Hrvatskoj pa tako i one u Puli koja taj problem nastoji riješiti i angažmanom novih liječničkih kadrova. Iako rade na privlačenju specijalista iz drugih ustanova, a u ovom trenutku je čak 80 zaposlenika bolnice na dodatnom usavršavanju, velik problem je prelazak liječnika u privatne klinike ili odustajanje od specijalizacija. Nedavno je u pulskoj bolnici zaposlena i vrhunska kardiologinja i dijagnostičarka iz Skopja dr. Lujza Grueva, međutim čekanje na kardiološki pregled i dalje je gorući problem.

Slučaj 84-godišnje Dinore Ivančić je jedan od slučajeva s kojima se nose brojni građani u Hrvatskoj. Prije neki dan je shvatila da će na red kod kardiologa doći za 420 dana, piše Glas Istre. Njezin suprug Silvijo Ivančić kaže da su u početku mislili da je posrijedi neka greška, pa su ponovno otišli do bolnice da provjere termin upisa.

Neurolog je preporučio daljnje pretrage, pa je među ostalim, supruga upućena kardiologu. Na papiriću je pisalo 18. kolovoz, a kako je supruzi pozlilo krajem svibnja, mislili smo da dva i pol mjeseca nije problem pričekati. Naivno smo pomislili da je naručena sredinom kolovoza, no kako se termin približavao, shvatili smo da se radi o kolovozu, ali onom tek iduće godine

- Supruga se krajem svibnja samo odjednom srušila i na kratko je ostala bez svijesti. Kada je došla k sebi, na preporuku obiteljske liječnice završila je u bolnici, a nakon pregleda neurologa, dijagnosticirani su joj kolaps i sinkopa, kaže Silvijo. Naime, sinkopa je iznenadni, prolazni gubitak svijesti koji nastaje uslijed poremećaja prokrvljenosti mozga. Uslijed prestanka cerebralnog protoka krvi u trajanju od deset do petnaest sekundi, dolazi do gubitka svijesti, a uzrok nastanka mogu biti srčane poteškoće.

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
08:02 13.08.2019.

HZZO računa da će se problemi sami riješiti samo je potrebno dovoljno dugo pričekati

DU
Deleted user
07:55 13.08.2019.

Ma daj , to je još i dobro , kada bi bilo drugačije ne bi bilo realno.Upitajte se tko uplaćuje u zdravstveno osiguranje i tko ga sve ima pravo koristiti. Danas imate povlaštene koji enormno koštaju , i one kod kojih se štedi da bi povlašteni imali.

DU
Deleted user
08:22 13.08.2019.

Kod upisivanja uopće ne gledaju težinu i vrstu bolesti,drže se isključivo slobodnih termina.Odrede si koliko dnevno mogu(žele) primiti i toliko ih upišu.Često sam bio u prilici gledati prazne čekaonice a liste se protežu godinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije