Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genijalac iz Kutine

Mislav Glibo - državni prvak iz hrvatskog jezika!

'mislav_ruk_sis_170310'
'Photoshop'
12.05.2010.
u 14:40

Ove je godine Mislav bio pobjednik čak pet županijskih školskih natjecanja

Na 15. državnom natjecanju iz hrvatskog jezika održanom od 9. do 11. ovog mjeseca u Omišu Mislav Glibo, učenik 8. razreda Osnovne škole Zvonimira Franka iz Kutine, obranio je lanjsku titulu državnog prvaka. U konkurenciji 32 učenika Mislav je pobijedio uz čak 95 posto osvojenih bodova, što je jedan od najboljih rezultata gledajući sve kategorije natjecanja. Mentorica iz hrvatskog jezika bila mu je profesorica Danica Ćorić, a Mislav je pobjedu ostvario samo dan nakon nastupa na državnom natjecanju iz kemije, koje je održano u Zadru. Tamo je osvojio vrijedno šesto mjesto.

Inače, Mislav je bio najbolji ove godine na županijskim natjecanjima iz hrvatskog jezika, geografije, kemije, fizike te matematike. Vrijedno je spomenuti i dva osvojena četvrta mjesta - iz engleskog i njemačkog jezika, što je najbolji plasman kutinskih osmaša ove godine.

Nakon ovih uspjeha, mladog kutinskog učenika čeka još i nastup na državnom natjecanju iz geografije u Vinkovcima, a lani je na istom natjecanju osvojio drugo mjesto.

– Na kraju ove školske godine upisat ću se u kutinsku Gimnaziju, a osnovni predmet bit će mi matematika – skromno kaže Mislav Glibo.

Komentara 3

Avatar oblak24
oblak24
00:18 25.05.2010.

Wow, fora.

DU
Deleted user
12:03 13.05.2010.

Geografija se u Hrvatskoj zove ZEMLJOPIS !

LY
Ly
20:26 15.05.2010.

Pa po novome se ne zove.Na knjigama ljepo pise udžbenik gegorafije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije