Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Mirovinski fondovi spašavaju autoceste s dvije milijarde eura

Naslovnica 23.2.
Foto: VL
23.02.2016.
u 00:00

Prema tom planu, HAC bi sljedeće godine izdao obveznice u vrijednosti milijardu eura s rokom dospijeća od 15 godina, a koje bi kupili mirovinci

Vlada će problem prevelikih dugova za autoceste pokušati riješiti refinanciranjem kredita i restrukturiranjem državnih cestarskih tvrtki. A u tim planovima računa i na domaće mirovinske fondove.

Autoceste su bile tema i nedavno održanog sastanka premijera s mirovincima, a i ministar financija Zdravko Marić izjavio je da su mirovinci dio planova za izvlačenje Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka – Zagreb iz dužničkog ropstva.

U Vladi razmatraju mogućnost da mirovinski fondovi u spasu autocesta sudjeluju s dvije milijarde eura, i to kroz obveznice i dokapitalizaciju. Prema tom planu, HAC bi sljedeće godine izdao obveznice u vrijednosti milijardu eura s rokom dospijeća od 15 godina, a koje bi kupili mirovinci.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje!

Neke od tema koje donosimo u današnjem izdanju:

>>Episkop Jovan: Hasanbegović je dobro došao na susret sa Svetim Sinodom

>>Orešković najbogatiji premijer do sada: Koliko tko ima nekretnina i novca

>>I Most ''za'', Brkić novi ministar branitelja

>>Deset inovacija koje će promijeniti navike i način života

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 43

ST
stefj
21:29 22.02.2016.

Eh, osim što je većina novca u državnim obveznicama, sad će ostatak u HAC... Onda dajte bar rekonstruirajte HAC da postane profitabilan, a ne da se koristi kao socijalna služba...

TR
trolokva
20:50 22.02.2016.

a autoceste kao nisu sigurna zarada

PR
propalismoFranjoskroz
21:42 22.02.2016.

eto,nakon fantastičnih ulaganja fondova u Nexe,Magmu,Dalekovod,Petrokemiju još jedno genijalno bahaćenje sa našim novcima.Plaćam cestarinu,plaćam u gorivu,plaćam na registraciji,plaćam u tunelu,plaćam na mostu a sad da platim sa svojom mirovinom??Pa dokle.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije